Planeta

Svjetska zdravstvena organizacija: Vakcinaški nacionalizam sve pogoršava

Foto: Twitter

Države koje stavljaju svoje interese ispred interesa drugih zemalja u pokušaju da obezbijede zalihe vakcine protiv COVID-19 dodatno pogoršavaju pandemiju.

Tu poruku danas je svjetskoj javnosti, ali i zvaničnicima, uputio generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus.

Gebrejesus je na onlajn brifingu izjavio da je strateško i globalno djelovanje u interesu svake zemlje – niko nije bezbjedan dok svi nisu bezbjedni, te pozvao na okončanje “vakcinaškog nacionalizma”, prenosi Rojters.

Generalni direktor SZO je rekao da je poslao pismo svim članicama ove organizacije u kojem ih je pozvao da se priključe multilaterlanom projektu “Kovaks” koji ima za cilj razvoj vakcine protiv koronavirusa.

U svijetu je od početka pandemije korona virusom zaraženo preko 21,9 miliona ljudi, dok je od posljedica COVID-19 do sada preminulo 772.647 oboljelih.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
GggSunce s jugamarius
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sunce s juga
Gost
Sunce s juga

Na you tube M.Pantic pod naslovom PANDEMIJA STRAHA JACA OD VIRUSA upravo opisuje I daje statistiku gripa ranijih god .
Od kad cuh sve SZO ne mogu cuti A ovoga ni vidjet ni cut

marius
Gost
marius

Od kad se s jadom u svijet pojavila ova koroncina, ovizi cojek rijec ohrabrenja, nade, nije u javnost posla. Ovo je strasno. Kakav “divan” cojek .

Ggg
Gost
Ggg

Ziva istina, svaka izjava mu je kataklizmicna, ne znam o cemu se radi, treba mu skrenut paznju

Send this to a friend