Planeta

Tajlandski dječaci poslali prvu video poruku

Dvanaestorica dječaka koji su nakon 17 dana provedenih u pećini na Tajlandu spašeni i odvedeni u bolnicu poslali su prvu videoporuku.

Dječaci su u poruci zahvalili svima koji su ih spašavali te obavijestili o svom zdravlju.

<<<Svijet odahnuo: Spašeni svi dječaci i njihov trener iz pećine na Tajlandu<<<

Poručili su da se osjećaju dobro i još jednom zahvalili svim svojim spasiocima, prenosi Index.hr.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=54&v=3_MI88a5K34

Osim zahvala, dječaci su otkrili i šta bi željeli da jedu – suši, KFC, odrezak…

Dječaci, starosti od 11 do 16 godina, članovi fudbalske ekipe ”Divlje svinje”, zajedno sa 25-godišnjim trenerom, ostali su zarobljeni 23. juna dok su istraživali kompleks pećina.

Kiša je poplavila tunele i više nisu mogli izaći. Britanski ronioci pronašli su ih nakon sedam dana potrage,  gladne i izmorene u mraku na blatnjavom nasipu u djelimično poplavljenoj špilji.

U akciji spašavanja učestvovalo je više od 90 ronilaca iz cijelog svijeta. Operacija spašavanja bila je neizvjesna zbog vremenskih prilika kao i  proučavanja načina na koji bi mogli biti izvučeni, ali je, zahvaljujući iskustvu ronilaca, akcija uspješno okončana ovog utorka.

Dječaci su izvlačeni u etapama, prva četvorica u nedjelju, druga četvorka u ponedjeljak, a ostali zajedno s trenerom u utorak.

Nakon što su izvučeni, dječaci su odvedeni u bolnicu te zbog mogućnosti infekcija smješteni u karantin. Nekoliko njih je imalo upalu pluća, a predviđa se da će sljedeće sedmice svi biti pušteni svojim kućama.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend