Planeta

Tilerson progovorio: Teško je raditi sa Trampom, čovjekom koji ne voli da čita

Tilerson

Skoro devet mjeseci nakon što je otpušten putem Twitter-a, bivši američki državni sekretar Reks Tilerson prekinuo je ćutanje o vremenu provedenom u administraciji predsjednika Donalda Trampa, saopštivši da je često morao da mu ukazuje na to da su potezi koje bi on želio da napravi u suprotnosti sa zakonom.

Bivši izvršni direktor kompanije ExxonMobil objasnio je da je Trampa prvi put sreo na dan kada mu je on predložio da služi kao najviši državni diplomata. Upravo takva impulsivnost obilježila je ostatak njegovog mandata u Bijeloj kući.

Kako je rekao, Tramp reaguje instinktivno, ali pokušava da utiče na svoju impulsivnost.

“Bilo je izazovno za mene, koji sam došao iz disciplinovane korporacije, da radim za čovjeka koji je prilično nedisciplinovan, koji ne voli da čita, ne čita informativne izvještaje, ne želi da sazna detalje o mnogim stvarima, uglavnom samo kaže: Vidite, ovo je ono u šta je vjerujem i vi možete pokušati da me ubijedite u suprotno, ali najčešće nećete uspjeti u tome”, kazao je Tilerson za CBS, prenosi Politico.

Njihove nesuglasice rasle su kada je Tramp testirao granice svoje izvršne vlasti, te postajao frustriran kada bi mu Tilerson kazao da nema pravo nešto da uradi, da je to što želi da učini kršenje zakona.

“Mislim da se umorio od mene, koji sam mu svakodnevno govorio: Ne možete to da uradite, hajde da popričamo o tome šta možete učiniti”, ispričao je Tilerson.

Bivšeg državnog sekretara u martu je zamijenio Majk Pompeo.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

Nije ti ga bilo lako brate!

Nemanja
Gost
Nemanja

Sva je sreća, Milo čita i to puno….

Biohazard
Gost
Biohazard

Slabo citaju i njegove pristalice , zato su ga i birale 😂

Send this to a friend