Planeta

Tradicionalna božićna čarolija, evo kako je Melanija okitila Bijelu kuću za praznike

Američkoj predsjedničkoj porodici ovo je prvi Božić u Bijeloj kući, pa je u duhu tradicije supruzi američkog predsjednika Donalda Trampa-Melaniji pripala čast da okiti unutrašnjost kuće po vlastitoj želji.

Foto: T portal

Prva dama Sjedinjenih Američkih Država je osmislila svaki kutak kuće koji krase čarobne dekoracije poput šume božićnih jelki koje krase jedan od hodnika unutar predsjedničke rezidencije, prenosi T portal.

Dekoracije uključuju božićno drvce posvećeno Gold Star porodicama koje su u ratu izgubile svoje članove, posuđe predsjednika Ronalda Regana i božićne pjesme predsjednika Frenklina Ruzvelta iz 1866. godine.

Tu je i glavno božićno drvce koje je nedavno dopremljeno u Bijelu kuću pomoću konjske zapruge, a koju su preuzeli Melanija i sin Baron.

Golemo božićno drvce krasiće ukrasi od stakla ukrašeni pečatom svake savezne države.

Naravno, božićna čarolija nije potpuna bez božićnih poslastica, pa se prva dama pobrinula da Bijelom kućom zamirišu slasni keksi.

Kraljica svih delikatesa je velika Bijela kuća od medenjaka za čiju je pripremu, prema riječima bilo potrebno 136 kilograma tijesta.

U Bijeloj kući će se tokom decembra održati više od 100 tura otvorenih za javnosti, a procjenjuje se da će predsjedničku rezidenciju posjetiti više od 25.000 građana.

Send this to a friend