Planeta

Tramp brani politiku razdvajanja migrantskih porodica

Predsjednik SAD Donald Tramp ponovo je branio kontroverznu politiku razdvajanja migrantskih porodica.

<<<Objavljeni snimci koji su šokirali SAD: Djeca odvojena od roditelja plaču u kavezima<<<

On je naveo da je to jedina moguća opcija koja mu je na raspolaganju da se efikasno bori protiv ilegalne imigracije.

“Ja ne želim da se djeca razdvajaju od svojih roditelja. Kada optužite roditelje za ilegalni ulazak u zemlju, ono što treba da se uradi je da se odvoje djeca”, prenosi agencija Frans pres.

On je rekao da ima na raspolaganju samo dvije opcije, da odvoji djecu imigrante od svojih roditelja na granici ili da širom otvori granice, i zatražio od Kongresa da mu stvori treću opciju prema kojoj bi zvaničnici imali ovlašćenja da privedu djecu i roditelje zajedno kao porodicu.

Kako piše AP Tramp je rekao da Kongres mora da mu da pravno ovlašćenje da privede i protjera porodice koje ilegalno ulaze u SAD kao porodičnu cjelinu.

Njegova administracija navela je da nema izbora pri primjeni nove politike nulte tolerancije za ilegalne imigrante nego da podijeli porodice ukoliko su odrasli uhvaćeni kako ilegalno prelaze granicu, čime krše zakon.

“Moramo da prestanemo s razdvajanjem porodica, ali ne možemo dozvoliti da ljudi masovno ulaze”, rekao je Tramp i dodao: “Politički korektno ili ne, imamo zemlju kojoj je potreba bezbjednost, kojoj je potrebna sigurnost”.

Tramp je pod sve većim pritiskom da izmijeni imigracionu politiku koja je dovela do toga da je više od 2.300 djece migranata odvojeno od svojih roditelja posljednjih nedjelja, navodi AP.

On je ukazao na potrebu da se bori protiv krijumčara koji se po njegovim riječima igraju sa sistemom i optužio medije da su njihovi saučesnici.

“Oni pomažu tim krijumčarima na način da ne možete da vjerujete”, rekao je Tramp u obraćanju Nacionalnoj federaciji nezavisnih kompanija.

Rekao je i da je potrebna podrška demokrata da se problem riješi.

1 Komentar na "Tramp brani politiku razdvajanja migrantskih porodica"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend