Planeta

Tramp: Dobrodošao u trku, Uspavani Džo

Foto: Twitter

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp pozdravio je planove bivšeg vicepredsjednika Džoa Bajdena da se uključi u trku na predsjedničkim izborima 2020. godine.

<<<U borbi za stare i nove glasove: Džo Bajden ulazi u predsjedničku trku<<<

“Dobrodošao u trku, Uspavani Džo. Samo se nadam da ćeš biti inteligentan, u šta se dugo sumnja, u vođenju uspješne primarne kampanje”, napisao je predsjednik u postu na Tviteru, prenosi TAS.

Trampovo je stanovište da bi takmičenje između Bajdena i njegovih rivala iz Demokratske partije bilo “gadno”.

Dodao je i da je spreman da se takmiči s Bajdenom.

Ranije u toku dana, Bajden je zvanično objavio svoju kandidaturu za predsjednika na izborima 2020. Od njega se očekuje da održi svoj prvi miting u Pitsburgu, u Pensilvaniji, gdje će se sastati sa aktivistima Trgovinskog sindikata, a zatim će krenuti u obilazak država u kojima će održati predizborne mitinge početkom 2020. godine.

Bajden je dvadeseti političar koji je objavio svoje planove za kandidaturu kao kandidat Demokratske stranke na izborima 2020. godine.

Prethodno su se predsjedničkoj trci pridružili senator Vermonta Berni Sanders, koji se takmičio protiv Hilari Klinton 2016. godine, bivši gradonačelnik San Antonija u državi Teksas Džulijan Kastro, koji je nekada služio kao sekretar za stanovanje i urbani razvoj pod predsjednikom Barakom Obamom, gradonačelnik Saut Benda u Indijani Pit Batigig i drugi.

Prema rezultatima nacionalne ankete na uzorku od 5.000 Amerikanaca koju je sprovela kompanija “Morning konsalt servi” između 15. i 21. aprila, Bajden uživa podršku 30 odsto ispitanika, dok je Sandersa podržalo 24 odsto. Batigig je na trećem mjestu sa devet odsto podrške glasača demokrata, prenosi agencija.

Send this to a friend