Planeta

Tramp kritikuje Terezu Mej, neće da ima posla sa britanskim ambasadorom

Američki predsjednik Donald Tramp poručio je da “neće više imati posla” sa britanskim ambasadorom u SAD Kimom Derokom koji je ocijenio da je Trampova administracija disfunkcionalna, nespretna i nesposobna.

“Ne poznajem ambasadora, ali o njemu ne misle dobro u SAD niti im se on sviđa. Nećemo više da imamo posla sa njim”, naveo je Tramp na Tviteru.

On je, u okviru iste objave, kritikovao britansku premijerku Terezu Mej, navodeći da je dobra vijest za Veliku Britaniju što će uskoro imati novog premijera.

Tramp je naglasio da je uživao u posjeti toj zemlji prošlog mjeseca, ali da ga je najviše impresionirala britanska kraljica Elizabeta Druga.

“Bio sam veoma kritičan o načinu na koji su Velika Britanija i premijerka Tereza Mej rukovale Bregzitom. Kakav nered su ona i njeni predstavnici napravili. Rekao sam joj kako bi to trebalo da bude urađeno, ali je ona odlučila da ide drugim putem”, naveo je Tramp.

Diplomatske depeše koje su ranije procurile u javnost otkrile su da je Derok rekao da je Trampova administracija nesposobna i disfunkcionalna i da je mala vjerovatnoća da će se poboljšati.

Dokumenta koja je nedavno objavio Mejl on Sandej sadrže veoma kritične komentare ambasadora Deroka o trenutnom stanju Trampove administracije i pružaju redak uvid u to kako neki visoki britanski diplomata gleda na vladu najbližeg saveznika svoje zemlje.

Send this to a friend