Planeta

Tramp mobiliše vojsku: Šaljem hiljade i hiljade pod teškim naoružanjem

Predsjednik SAD Donald Tramp zaprijetio je da će da pošalje vojsku kako bi ugušio građanske nemire u državi zbog smrti Afroamerikanca tokom hapšenja.

Rekao je da ukoliko gradovi i države ne uspiju da kontrolišu proteste i zaštite svoje građane rekao je da će mobilisati vojsku i brzo riješiti problem za njih, prenosi BBC.

<<<Nastavljeni protesti širom SAD: Jedna osoba poginula, uveden policijski čas u 25 gradova<<<

“Zakleo sam se da ću braniti Ameriku i to ću i uraditi. Pravda za Flojda će biti dosegnuta, ali ne možemo da dozvolimo nasilnim demonstrantima da ugroze naše miroljubive građane. Ja sam saveznik svih mirnih demonstranata, ali je to narušeno profesionalnim anarhistima, antifa i drugima”, poručio je Tramp.

Spomenuo je i da se hrabre medicinske sestre, koje se bore protiv koronavirusa, plaše da izađu iz kuće.

“Pravda, ne haos je naša misija, i uspjećemo, 100 odsto. Naša zemlja uvijek pobjeđuje. Zato preduzimam monentalne predsjedničke akcije, mobilišem sve civilne i vojne resurse”, naglasio je on.

“Šaljem hiljade i hiljade teško naoružanih vojnika i prestavnika zakona da zaustave vandalizam”, dodaje on.

Najavio je da će policijski čas biti striktno poštovan.

Protesti zbog smrti Džordža Flojda ulaze u sedmi dan.

Dok je Tramp govorio u Bijeloj kući, policija je rastjerala demonstrante iz obližnjeg parka sa suzavcem i gumenim mecima.

Zatim je predsjednik prešao park i pozirao pored oštećene crkve, izazivajući kritike da koristi mirne demostrante kao priliku za fotografiju.

Kuomo

Guverner države Njujork Endrju Kuomo poručio je “Hvala, ali ne” prijetnji predsjednika Donalda Trampa da će mobilisati vojsku kako bi se izborili sa neredima nastalim nakon smrti nenaoružanog Afroamerikanca kome je policajac klečao na vratu nakon što ga je uhapsio, prenosi Tanjug.

“Predsjednik pokušava da prekroji stvarnost”, rekao je Kuomo i dodao da se čak i u Vašingtonu ima ljudi na ulicama koji protestuju.

“To su mirni protesti. Uglavnom su to mladi ljudi, bjelci, koji su uvrijeđeni onim što su vidjeli kada je ubijen Flojd, što i treba da budu”, rekao je Kuomo za Si-En-En.

Kuomo inisistira na tome da su to sporadični slučajevi destruktovnog ponašanja i da čine neznatnu manjinu demonstranata.

“Kriminalne aktivnosti ne možemo tolerisati i moraju se zakonski sankcionisati, ali pljačkaši su se umiješali sa demonstrantima. Međutim, ono što je predsjednik danas uradio jeste da je pozvao američku vojsku protiv američkih državljana”, rekao je Kuomo.

11

avatar
1000
10
1
0
 
11
HydraGibanicarealnostnobodyKapetanRitzudis
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gibanica
Gost
Gibanica

Lik je KAPITALISTIČKI NACISTA ! I ne vidim kako ove praznoglave šoviniste na našim prostorima ne dotiče ovo , kad nam scenario može biti mnogo gori zbog njega na vlasti , nego svim crncima Amerike ( sa kojima takođe saosjećam ) . Sjetite se vremena ulaska Crne Gore u NATO i trampovih izjava o našem Predskedniku , sjetite se samita… Više »

Hydra
Gost
Hydra

Tramp je brat,ja ga podržavam.

realnost
Gost
realnost

Tipično USA style,pražnjenje nagomilanog stresa Štete će pokriti osiguravajuća drustva, Naravno da nama sve to izgleda drugačije jer socijalne mreže kao sistem izvjestavanja predstave kako ko želi.

nobody
Gost
nobody

To je ta demokratija koju ste prenijeli Izrelu. Gorjećete vi u sopsvenoj vatri kao što gori Sirija i ostale zemlje…

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Ameri i nihova demokratija…

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Sramota.pa na you tube ima stotinu snimaka dje policija hladnokrvno ubija npr.ako neko ne stavi ruke na volan.cime ispiraju mozgove toj policiji nije mi jasno a polovina njihove policije se lijeci kod psihijatra .sve psihicki bolesnici.

marko
Gost
marko

Neka malo ..neka

Sergej
Gost
Sergej

Jado!

Rozaj
Gost
Rozaj

Samo uvedite zakon za policiju

Haris
Gost
Haris

The End of the Game Trumpe srbine, Trump je milošević USA, upravo svijet dobiva 50 novih samostalnih država.

Jeftinije je
Gost
Jeftinije je

A da malo rade na obuci bijelih policajaca?

Send this to a friend