Planeta

Tramp: Mogao bih da popravim Boing 737 MAKS

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da bi mogao da popravi Boing 737 MAKS, nakon što je utvrđeno da je sistem za manevrisanje MCAS na tim avionima uzrokovao dvije fatalne nesreće.

Tramp je na društvenoj mreži Twitter naveo da on možda ne zna ništa o brendiranju, ali da bi, kada bi bio Boing, popravio avion 737 MAKS, dodao još neke sjajne mogućnosti i rebrendirao letjelicu, dajući joj novi naziv.

“Nijedan proizvod nije trpio ovoliku štetu. Ali opet, šta ja, dođavola, o tome znam?”, dodao je predsjednik SAD.

No, on nije stručnjak za bezbjednost u vazduhoplovstvu i nije objasnio kako da se riješe tehnički problemi sa avionom koji je nakon dvije fatalne nesreće prizemljen širom svijeta, piše The Independent.

<<<Boing priznao krivicu za izgubljene živote<<<

Podsjećamo, niko od 149 putnika i osam članova posade nije preživio pad putničkog aviona Boing 737-800 MAX Etiopijen erlajnsa u martu na letu iz Adis Abebe za Najrobi. U oktobru prošle godine isti model aviona, kompanije Lajon er iz Indonezije, sa 189 putnika i članova posade, srušio se u more nakon što je poletio iz Džakarte. Ni u toj nesreći nije bilo preživjelih, a istražitelji su uočili „jasne sličnosti“ između dvije tragedije. Kompanija Boing priznala je krivicu, izrazivši žaljenje zbog izgubljenih života.

Ž.N.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
MarkoRebrend
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rebrend
Gost
Rebrend

Kompanija boing je izrazila zaljenje! Zao ti je kad udaris nekog pa taj ostane ziv, zao ti kad opsujes nekog, kad polomis casu, kad sapletes nekog, ali kad zbog tebe pogine 350 ljudi, zbog tvoje greske, zbog nedovoljne kontrole i ispitivanja aviona, onda ne bi trebalo da ti bude zao, nego bi trebali oni koji su odgovorni u kompaniji da… Više »

Marko
Gost
Marko

Tačno tako neka vode računa o bezbednosti ovo im nije prvi put da iz tehnički razloga izgube se zivoti.Da se ja pitam i da je pravde kompanija bi trebala biti zatvorena a odgovorni odgovarati.

Send this to a friend