Planeta

Tramp napao političke protivnike na Molitvenom doručku

Foto: People.com

Američki predsjednik Donald Tramp je u govoru na tradicionalnom Molitvenom doručkom optužio demokrate koji su podržavali njegov opoziv, posebno predsjedavajuću Predstavničkog doma Nensi Pelosi i republikanskog senatora Mita Romnija koji je jedini glasao za njegovu smjenu na suđenju u Senatu.

“Ne volim ljude koji vjeru koriste kao izgovor za nešto što znaju da je pogrešno. Niti podržavam ljude koji kažu ‘molim se za tebe’, a znaju da to nije slučaj”, rekao je Tramp na Molitvenom doručku.

To je ujedno bila i prva reakcija američkog predsjednika na oslobađajuću presudu koju mu je u srijedu izrekao Senat. Republikanska većina, sa izuzetkom Romnija, glasala je da Tramp bude oslobođen optužbi za zloupotrebu položaja i opstrukciju Kongresa, prenosi Glas Amerike.

Nensi Pelosi, koja je u Predstavničkom domu inicirala proces opoziva, rekla je da kao katolkinja ne mrzi Trampa i da se moli za njega njer je “krenuo stranputicom” kada je riječ o poštovanju američkog ustava i vrijednosti.

Senator Mit Romni, koji je mormon, u emotivnom govoru pred glasanje u srijedu je rekao da ga je “vjera navela na to da glasa za smjenu Trampa”.

Tramp je na Molitveni doručak stigao sa dnevnim novinama koje su pisale o njegovom opozivu. I pred publikom je pokazivao naslovne strane na kojima piše da je “oslobođen”.

Nije se pozdravio sa predsedavajućom Predstavničkog doma Nensi Pelosi, a dok je ona govorila, Tramp je prekrstio ruke i okrenuo joj leđa.

I to je već druga vidna trzavica između predsjednika i Nensi Pelosi za manje od 48 sati.

Prije govora o Stanju nacije, Tramp je odbio da se rukuje sa Pelosi, a ona je na kraju pocijepala kopiju njegovog govora.

Kasnije je rekla da je to uradila zato što je Trampov govor bio “pun laži”.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
PrincOdKonika
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Molitveni dorucak, ha ha ha.
Tesla, Google i molitveni dorucak.

Send this to a friend