Planeta

Tramp ne može u rat sa Iranom bez odobrenja Kongresa

Tramp ne može u rat sa Iranom bez odobrenja Kongresa
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Lider demokratske manjine u američkom Senatu Čak Šumer istakao je da predsjednik Donald Tramp nema ovlašćenja da uđe u rat sa Iranom bez odobrenja Kongresa.

“Ne treba liti suze zbog ubistva iranskog generala Kasima Sulejmanija, ali je predsjednik Tramp trebalo da konsultuje čelnike Kongresa prije akcije američkih snaga”, izjavio je Šumer u Senatu nakon ubistva iranskog generala Kasima Sulejmanija u Iraku.

On je ukazao na to da je operacija protiv Sulejmanija izvedena bez posebnog odobrenja i prethodnog obavještenja ili konsultacije sa Kongresom, prenosi Radio Slobodna Evropa.

“Ja sam član grupe 8, koja se uobičajeno obavještava o operacijama ovog značaja, ali nisam obaviješten,” kazao je Šumer.

Dodao je da će Trampu biti potrebno odobrenje Kongresa i američkih građana i ako planira znatno povećanje trupa i potencijalna neprijateljstva u dužem periodu.

Američki zvaničnici najavili su danas slanje blizu 3.000 dodatnih trupa na Bliski istok iz predostrožnosti zbog rastućih prijetnji američkim snagama u regionu.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Wylsson
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Wylsson
Gost
Wylsson

Kad treba nedje napraviti zlocin, svi su amerikanci za !!!

Send this to a friend