Planeta

Tramp o 11. septembru: Amerika se nikada neće podvrgnuti tiraniji

Donald Tramp

Američki predsjednik Donald Tramp poručio je danas, povodom 17 godina od terorističkih napada Al Kaide, da se “Amerika nikada neće podvrgnuti tiraniji”.

Tramp je poruku svijetu uputio sa polja nadomak Šenksvila u Pensilvaniji, gdje se oteti avion koji je letio za Kaliforniju srušio na današnji dan 2001. godine, pri čemu su svi iz letjelice poginuli.

Prije tačno 11 godina, 19 otmičara je u samoubilačkoj akciji otelo četiri putnička aviona. Dva oteta aviona udarila su u dvije kule Svjetskog trgovinskog centra na Mehnetnu, treći je udario u Pentagon, a četvrti se, nakon neuspjelog pokušaja putnika da savladaju otmičare, srušio u ruralnom dijelu Pensilvanije.

Na tom mjestu u Šenksvila u subotu je podignut spomenik u znak sjećanja na žrtve.

“Ovo polje je sada spomenik američkom prkosu. Ovaj spomenik je sada poruku svijetu: Amerika se nikada neće podvrgnuti tiraniji”, rekao je predsjednik SAD, u obraćanju porodicama žrtava iz aviona na letu 93, prenosi CNN.

“Ovdje smo da odamo svečanu poštu za 40 putnika i članova posade sa leta 93 koji su ustali, suprotstavili se neprijatelju, preuzeli kontrolu nad svojom sudbinom i promijenili tok istorije”, rekao je Tramp.

On je istakao da se danas “cijela Amerika drži zajedno”, dijeleći tugu sa porodicama onih čiji su životi izgubljeni prije tačno 17 godina, a koji su se “pridružili besmrtnim redovima američkih heroja”, prenosi AP.

Prije obraćanja, Tramp je saslušao imena žrtva koja su glasno pročitana, nakon čega su zazvonila zvona.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend