Planeta

Tramp optužio Kinu i Evropu da manipulišu svojim valutama

Američki predsjednik Donald Tramp optužio je Evropu i Kinu da manipulišu svojim valutama u sopstvenu korist da bi stimulisale svoje privrede i bolje se takmičile sa SAD.

“Kina i Evropa igraju veliku igru manipulacije svojim valutama kako bi se takmičili sa SAD”, naveo je Tramp na Tviteru i pozvao da SAD učine isto umjesto da “sjede kao idioti i gledaju kako druge zemlje igraju svoje male igre što to čine godinama”.

Tramp je polovinom juna optužio predsjednika Evropske centralne banke (ECB) Marija Dragija da namjerno snižava vrijednost eura kako bi evropski proizvodi bili privlačniji za izvoz.

Američki predsjednik je pored kritika na račun Evrope i Kine s kojom je pokrenuo trgovinski rat sa carinama, takođe kritikovao Američku centralnu banku (Fed).

Tramp zamjera Fed-u što je povećala kamatnu stopu, a ne smanjila kako bi podržala američku privredu.

Prva svetska ekonomija, koja je ušla u najduži period ekspanzije u svojoj istoriji, pokazuje znake usporavanja u trenutku Trampove kampanje za drugi predsjednički mandat.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
cekajmaloPodgoricaLicemjernoHaris
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cekajmalo
Gost
cekajmalo

Ljigaviji si Donalde cak i od Alekse Becica 😀

Podgorica
Gost
Podgorica

Hahahaha svašta Kina i Evropa stimulišu svoju privredu

Licemjerno
Gost
Licemjerno

To kaže Predsjednik države koja je u vrijeme krize prosto naštampala 4 hiljade milijardi dolara i podijelila ih auto industriji?

Haris
Gost
Haris

SAD od kako postoji dolar manipuliše, štampa u neograničenim količinama!

Send this to a friend