Planeta

Tramp peta glava na Maunt Rašmoru

Administracija Bijele kuće kontaktirala je guvernerku Južne Dakote Kristi Noem razgovarajući o mogućnosti dodavanja lika Donalda Trampa na Maunt Rašmor – spomenika isklesanog u stijeni na kojem se nalaze likovi četiri američka predsjednika: Džordža Vašingtona, Tomasa Džefersona, Abrahama Linkolna i Teodora Ruzvelta.

Tramp je zatim došao u posjetu Južnoj Dakoti tokom proslave Dana nezavinosti 4. jula, a guvernerka kaže da je predsjednik donio sa sobom metar dugačku repliku Maunt Rašmora koja je uključivala i njegovo lice, piše Njujork tajms.

Američki predsjednik je još 2018. godine nagovijestio Kristi Noem svoju želju o dodavanju svog lika na spomenik.

Njih dvoje su tokom guvernerkine tadašnje posjete Bijeloj kući razovarali u Ovalnoj kancelariji kada joj je Tramp rekao da je njegov san da se nađe na Maunt Rašmoru, na šta je ona mislila da se šali.

„Počela sam da se smijem. On se nije smijao, bio je potpuno ozbiljan. Rekao mi je: ‘Kristi, dođi ovamo, daj mi ruku’. Rukovali smo se i ja sam ga pozvala da dođe u posjetu Južnoj Dakoti: ‘Gospodine predsjedniče, treba da dođete kod nas do Maunt Rašmora’. Tada mi je rekao: ‘Da li znaš da mi je san da moje lice bude na Maunt Rašmoru?’“, rekla je tada guvernerka.

Tokom svoje posjete 4. jula Tramp je održao govor u kojem je branio Maunt Rašmor, ističući da će „stajati zauvjek kao vječna počast našim precima i slobodi“.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
ZabjeloGibanica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zabjelo
Gost
Zabjelo

jos jedan mandat.Zivio Tramp Zabjelo je uz njega

Gibanica
Gost
Gibanica

Previše mu je i ovaj mandat !
Ali s’obzirom da sam jako fulao kad sam reko 2016-te , da nema šanse da pobijedi , ali nisam kad sam reko da se nešto loše mora desiti u svijetu , zokom njegovog mandata .

Send this to a friend