Planeta Nevjerovatna konferencija za novinare pred bijelom kućom

Tramp pogledao u nebo i rekao: Ja sam odabrani

Tramp, FOTO: EPA

Američki predsjednik Donald Tramp jučer je imao još jednu nevjerovatnu pres konferenciju pred Bijelom kućom.

Teško je uopšte prepričati šta je sve Tramp pred Bijelom kućom izvalio, nabrojati koje sve lažne izjave je i ovog puta dao te objasniti zbog čega sve neki njegovi komentari ne priliče predsjedniku SAD-a.

No u bujici Trampovih nefiltriranih misli, praćenih bukom upaljenog predsjedničkog helikoptera koji ga je čekao, jedna je izjava bila posebno nestvarna. “Ja sam odabrani.”

Tramp je to rekao dok je objašnjavao zašto vodi trgovinski rat protiv Kine.

Trampa je odabrao bog da se obračuna s Kinom?

“Tokom posljednjih pet ili šest godina, Kina je zaradila 500 milijardi dolara. 500 milijardi dolara je izvučeno iz SAD-a. I ne samo to. Pogledajte krađu intelektualnog vlasništva. Dodajte to i još mnogo toga. Neko je to morao učiniti. Ja sam odabrani. Neko je to morao učiniti i stoga ću se ja boriti protiv Kine. Boriću se protiv Kine u privredi”, rekao je Tramp.

Trampova izjava izazvala je, očekivano, nevjericu i ismijavanje u američkim medijima i na društvenim mrežama. “Ili Tramp zavitlava sve ili zaista misli da je poput boga”, naslov je analize na CNN-u.

A demokratski aktivista i voditelj Skot Dvorkin zaista nije štedio riječi. “Tramp je upravo pogledao u nebo i rekao: ‘Ja sam odabrani.’ Podsjetnik da je on potpuno lud i nesposoban za kabinet (predsjednika) na svaki način”, napisao je na Twitteru uz hešteg “25. amandman sad”, što je amandman američkog Ustava kojim se može smijeniti predsjednika ako se utvrdi da više nije u stanju obavljati svoju dužnost.

Osim toga, jedan od neprimjerenijih komentara bio je onaj o njegovoj posjeti Danskoj koju je iznenada otkazao, uvrijeđen što je danska premijerka njegov prijedlog za prodaju Grenlanda SAD-u nazvala “apsurdnim”.

Uvrijedio se jer je danskoj premijerki njegova ideja o prodaji Grenlanda apsurdna

“Mislim da je izjava premijerke bila gadna”, rekao je Tramp novinarima u Bijeloj kući prije odlaska na manifestaciju ratnih veterana u Kentikiju. “Bila je to neprimjerena izjava”, dodao je.

Tramp: Otići ću iz Bijele kuće za šest godina – ili 10, ili 14

On je, isto tako, još jednom sugerisao da možda neće otići iz Bijele kuće nakon dva predsjednička mandata, što je 22. amandmanom američkog Ustava određena granica. No dok je Tramp prethodno uz ovu primjedbu odmah naglasio da se šali, ovog puta to nije rekao.

“Za šest godina – ili možda deset ili četrnaest, zar ne – za šest godina, kad ne budem ovdje, The New York Times će bankrotirati vrlo brzo”, rekao je, obrušavajući se još jednom na “pristrane” medije koji, na čemu već godinama insistira, šire “lažne vijesti” o njemu.

8

avatar
1000
5
3
0
 
7
MirkoSiguranPonuda i potražPrinc od KonikaSamo kažem...
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirko
Gost
Mirko

Samo da dalabu ne napravi kakvu glupost i izazove neki Velji rat. 🧐

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Sundar Pichai had to explain to Congress why Googling ‘idiot’ turns up pictures of Trump.

Siguran
Gost
Siguran

Imas li problema sa sizofrenijom

Kampanja
Gost
Kampanja

Bači drogu, đavo je popio…

Grga
Gost
Grga

U USA se zivi bolje nego u Reganovo vrijeme. Sve sto sprovodi ovaj je dobar americki standard plan. Bolje Usa nego Kina i Rusija da napreduju.

Marko
Gost
Marko

Bog ga voli svakako čitva život para i žena mu nije falilo i na kraj postane predsjednik.

Samo kažem...
Gost
Samo kažem...

Debilima su džaba pare…

Ponuda i potraž
Gost
Ponuda i potraž

Do žena, kakve su oko njega, možeš i ti doći. Čak više nije ni skupo kao u Trampovo vrijeme.

Send this to a friend