Planeta

Tramp poručio da je vjera suština američkog života i slobode

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je na tradicionalnom Molitvenom doručku da je vjera “suština američkog života i slobode”, prenosi AP.

Tramp je na Nacionalnom molitvenom doručku, tradicionalnom događaju koji okuplja političare i javne ličnosti iz čitavog svijeta, rekao i da Amerikanci uviđaju snagu Božje ljubavi, što se posebno osjetilo za vrijeme nedavnih nesreća tokom uragana.

“Mi svi možemo da budemo heroji za svakoga”, poručio je američki predsjednik.

Tramp uživa snažnu podršku evangelističkih hrišćana, koji su pomogli u njegovoj predsjedničkoj pobjedi.

Hrišćani su podržavali Trampa tokom njegove prve godine u predsjedničkom kabinetu, nakon što je imenovao konzervativne sudije, zalagao se za slabljenje političkih pravila koja su nametale neke religiozne grupe i zato što je Jerusalim priznao kao prijestonicu Izraela, naveo je AP.

Molitveni doručak se još od ustanovljavanja 1953. uvek organizuje u četvrtak, početkom februara, ali registracija gostiju počinje već u utorak. Poslije podne organizuje se i ručak za goste sa Balkana kojem prisustvuju i neki od uglednijih senatora.

Troškove puta i smještaja u Vašingtonu snose gosti, a među njima je najveći broj ljudi iz svijeta politike, ali ima i biznismena i predstavnika nevladinih organizacija.

Send this to a friend