Planeta

Tramp: Srce mi se slama za one koji su izgubili najbliže zbog korone

Donald Tramp

Predsjednik SAD Donald Tramp pokušao je u petak da pronađe način da poboljša svoje izglede na izborima u saveznoj državi Florida tako što se obratio starijim građanima, dok je njegov suparnik Džo Bajden napao Trampov odgovor na pandemiju koronavirusa na turneji po Mičigenu.

Republikanac Tramp zaostaje po anketama, a posljednje brojke njegove kampanje pokazuju da zaostaje i po prikupljenim sredstvima dok se trka intenzivira, sa još 18 preostalih dana do izbornog dana. Rano glasanje već ruši rekorde, pošto je svoj glas putem pošte već dalo 23 miliona Amerikanaca.

Na skupu u zatvorenom kojem su prisustvovali stariji ljudi iz Fort Myersa s Floride, Tramp je izrazio nekarakterističnu empatiju za one koji su zbog covida-19 izgubili članove porodice.

“Srce mi se slama za svaku tugujuću porodicu koja je izgubila dragocjenog člana. Osjećam njihovu patnju. Oplakujem njihov gubitak. Osjećam njihov bol”, rekao je Tramp, koji se nedavno oporavio od svoje borbe s bolešću.

Bajden, demokrata, pokazao je snagu sa starijim biračima, od kojih su mnogi krivili Trampa zbog njegovog odgovora na zdravstvenu krizu.

Send this to a friend