Planeta

Tramp traži da Njujork tajms objavi ime autora: Zahvaljujući njemu dobio sam mnogo podrške

Donald Tramp

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da je odluka lista Njujork tajms da objavi anonimni komentar zvaničnika njegove administracije imala suprotan efekat od očekivanog i da je zahvaljujući tom tekstu dobio “mnogo podrške”.

Tramp je ponovo pozvao Njujork tajms da objavi ime autora komentara “iz razloga nacionalne bezbjednosti” i zatražio od novinara tog lista da istraže ko stoji iza teksta, navodi Asošiejted pres.

Predsjednik SAD je na skupu u saveznoj državi Montana rekao i da su “neizabrani operativci države u državi prijetnja po demokratiju”.

Njujork tajms je donio neuobičajenu uređivačku odluku da u dijelu s mišljenjima i komentarima (op-ed) objavi tekst visokog zvaničnika Trampove administracije koji je postavio uslov da ne bude imenovan. List je naveo da je takvo objavljivanje teksta bio “jedini način da se iznese važna perspektiva” čitaocima.

Zvaničnik je u tom tekstu, objavljenom u srijedu, naveo da u Trampovoj administraciji postoji “otpor” koji radi na ometanju predsednikovih poteza, kao i da zvaničnici administracije rade sve što mogu da bi spriječili loše odluke usljed Trampove neobaviještenosti ili lakomislenosti.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend