Planeta

Tramp tvrdi da je platio milione dolara poreza

Donald Tramp

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da je platio “milione dolara poreza”, te da je imao pravo na porezne olakšice i amortizaciju, nakon pisanja Njujork tajmsa da je godišnje državi platio samo 750 dolara poreza.

Tramp je u nizu objava na Tviteru odgovarao na izvještaj Njujork tajmsa da je 2016. i 2017. platio samo 750 dolara saveznog poreza na dohodak, te da nije platio porez na dohodak deset od prethodnih petnaest godina.

“Platio sam milione dolara poreza, no kao i drugi, imao sam pravo na amortizaciju i porezne olakšice. Ja imam izrazito premalo dugova. Imam vrlo malo dugova u odnosu na vrijednost imovine ” napisao je na Tviteru, prenose Rojters i Hina.

Tramp, koji će se u utorak uveče prvi put na debati susresti s demokratskim kandidatom Džozefom Bajdenom prije izbora 3. novembra, napisao je da ima “nevjerovatnu imovinu” i “vrlo impresivne finansijske izvještaje”.

Ipak, on odbija da objavi podatke o plaćenim porezima, odstupajući time od decenijske prakse predsjedničkih kandidata, tvrdeći da je pod revizijom porezne agencije, ali ta institucija ističe kako on smije da objavi te informacije.

Tramp je odbacio pisanje Njujork tajmsa i optužio taj medij za nezakonito dobijanje informacija, prenosi Aldžazira.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Gibanica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gibanica
Gost
Gibanica

Porez je u USA kao “svetinja” , mnogo veća nego kod nas bilo kakve religije ili crkve … za Amerikance je religija nešto intimno i nešto što ne izlazi iz vjerskih objekata , ali POREZ je itekako bitna stvar tamo . U USA ljudi sami računaju porez kući i daju ga lično kao poseban godišnji račun ! Neplaćanje poreza kod… Više »

Send this to a friend