Planeta

Trampov savjetnik: Kina slala turiste da šire koronu po svijetu

Savjetnik za ekonomiju američkog predsjednikia Donalda Trampa, Piter Navaro, optužio je Kinu da je dva mjeseca krila novi virus korona od svijeta, kao i da je poslala turiste iz Vuhana po svijetu kako bi širili virus.

“Virus se pojavio u provinciji Vuhan, nulti pacijent je otkriven u novembru. Kinezi su iza štita SZO dva mjeseca krili virus od svijeta, a onda poslali stotine hiljada građana ka Milanu, Njujorku i širom svijeta da šire virus”, rekao je Navaro, bez dokaza da su takva putovanja bila dirigovana, prenio je sinoć američki portal ABC.

Navaro je rekao i da je Kina mogla da zadrži virus u Vuhanu, ali da je, umjesto toga, on prerastao u pandemiju.

“Zato kažem da su Kinezi učinilo to Americi i da su odgovorni”, rekao je Navaro.

Navaro, koji je zvanično direktor Kancelarije za trgovinu i proizvodnu politiku predvodi napore američke administracije za nabavku sanitetskog materijala i zaštitne opreme za vrijeme pandemije.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
PG CGPanika?
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Panika?
Gost
Panika?

Jes, jes, kineski turisti počeli da putuju u inostranstvo od januara. Kakve gluposti.

PG CG
Gost
PG CG

Dokazano su vlasti Kine zataškavale nekoliko nedjelja postojanje virusa, a pogotovo ozbiljnost virusa. Recimo toliko su perverzni Kinezi da su blokirali letove iz Vuhana u druge djelove Kine, a dozvolili letove iz Vuhana prema drugim državama svijeta. Prvi slučajev virusa u Italiji je bio jedan kineski par, a virus je u Francusku unijela jedna Kineskinja koja se čak hvalila i… Više »

Send this to a friend