Planeta

Trampu kazna od dva miliona dolara zbog zloupotrebe humanitarne fondacije

Donald Tramp

Sud u Njujorku naložio je američkom predsjedniku Donaldu Trampu da plati dva miliona dolara po tužbi da je zloupotrijebio humanitarnu fondaciju za političke i poslovne interese.

Sudija Selijan Skarpula takođe je odobrila sporazum o zatvaranju Trampove fondacije i o podjeli 1,7 miliona dolara preostalih sredstava drugim neprofitnim grupama.

Njujorško tužilaštvo podnijelo je prošle godine tužbu u kojoj je navelo da su Tramp i članovi njegove porodice ilegalno koristili fondaciju kao sredstvo njegovih drugih kompanija i kampanje za predsjedničke izbore 2016.

Tužilaštvo je tražilo da Tramp plati 2,8 miliona dolara nadoknade, ali je sudija Skarpula smanjila iznos na dva miliona dolara.

Advokati Trampove fondacije ranije su kritikovali tužbu kao politički motivisanu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Giacomo
Gost
Giacomo

Da je neka druga fondacija kazna bi bila 20 000 000 ali to je poravnanje da javno mnjenje vidi da država postoji

Kosta
Gost
Kosta

E to je Amerika, sud presudi da vođa najmoćnije sile na svijetu plati dva miliona, i to samo zato što je svoju firmu koristio u izborne svrhe. Ne tuđu, nije uzimao torbu para od Kneževića, nijesu mu tajkuni finansirali kampanju, nije kupovao glasove, nije zapošljavao pred izbore, nije dijelio stanove i kredite. Samo je svoju ličnu fondaciju koristio mimo standarda… Više »

PetarPan
Gost
PetarPan

Samo novčana kazna👏.Šta ti je američka demokratija…

Send this to a friend