Planeta

Tviter predaje predsjednički nalog Bajdenu nakon inauguracije

Tviter će predati kontrolu nad predsjedničkim nalogom “presidential @POTUS” Džou Bajdenu nakon što položi zakletvu za američkog predsjednika, čak i ako aktuelni predsjednik Donald Tramp ne prizna poraz.

Privatni nalog @realDonaldTrump, sa gotovo 88 miliona pratilaca, postao je jedno od najmoćnijih Trampovih oružja za javno osporavanje rezultata izbora, a službeni nalog @POTUS koristi se uglavnom kako bi se prenosile njegove objave s privatnog naloga i ima gotovo 32 miliona pratilaca.

Tviter je i ranije najavio da će se nakon tranzicije vlasti, prema Trampovom privatnom nalogu odnositi kao i prema svim drugim ako bude širio netačne informacije. Tada je ova kompanija dodala da će nakon što preda vlast Bajdenu, Tramp izgubiti poseban tretman koji je imao kao predsjednik SAD-a.

“Gigant društvenih medija aktivno se priprema za tranziciju institucionalnih Tviter naloga Bijele kuće 20. januara 2020. godine”, rekao je portparol Tvitera.

Proces prebacivanja naloga na Bajdena, prema Tviteru, odvija se u saradnji s američkim Nacionalnim arhivom, kao što je to učinjeno i 2017. godine.

Prenos će obuhvatiti arhiviranje svih Trampovih tvitova s računa @POTUS, kao i s računa @FLOTUS (prva dama) i @VP (potpredsednik). Nakon toga, svi tvitovi i objave će biti resetovani i predati u ruke novoj administraciji Bele kuće.

Tramp koji još uvijek nije priznao poraz na izborima, koristio je Tviter za izgradnju svog političkog imidža, ali u posljednje vrijeme i pisanja brojnih dezinformacija koje prvenstveno uključuju izborni dan, a koje je ova društvena mreža označila prevarom navodeći da su u suprotnosti sa službenim informacijama, piše France24.

Tviter je  već dugo bio pod pritiskom da ograniči Trampovo korišćenje te platforme za širenje dezinformacija i teorija zavjere.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Crnogorac
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Sve pohvale za Bajdena. Srecno

Send this to a friend