Planeta

U Bejrutu i dalje haos: Demonstranti upali u zgradu ministarstva, poginuo policajac

U sukobima demonstranata i policije u centru Bejruta poginuo je jedan libanski policajac, rekao je portparol policije danas. Do sada je u protestima protiv vladajućeg političkog establišmenta koji su uslijedili poslije eksplozije u luci, povrijeđeno više od 100 ljudi, a na desetine je hospitalizovano.

Kako javljaju svjetski mediji, više desetina demonstranata upalo je danas u zgradu Ministarstva spoljnih poslova u Bejrutu, uzvikujući parole protiv vlade.

Policija je ranije danas ispalila suzavac na demonstrante koji su pokušali da se probiju kroz ogradu da bi stigli do zgrade parlamenta u Bejrutu.

Oko 7.000 ljudi okupilo se na Trgu mučenika u centru grada, od kojih su neki bacali kamenje, prenose mediji.

Policija je ispalila suzavac kada su demonstranti pokušali da se probiju kroz barijeru koja je blokirala ulicu koja vodi do parlamenta. Demonstranti su uzvikivali „narod želi pad režima“ i držali su plakate na kojima je pisalo „Odlazite, svi ste ubice“.

U eksploziji u luci u utorak, najvećoj eksploziji u istoriji Bejruta, poginulo je 154 ljudi, povrijeđeno 5.000 i uništen je dio grada.

Vlada je obećala da će odgovorne izvesti pred lice pravde.

Broj poginulih u eksploziji u centru Bejruta u utorak porastao je danas na 158, a povređeno je više od 6.000 lljudi, saopštilo je libansko ministarstvo zdravlja.

Kao se navodi, 21 osoba se vodi kao nestala.

Strahovitu eksploziju u bejrutskoj luci izazvalo je više od 2.700 tona amonijum-nitrata koji je šest godina čuvan u skladištu, nakon što ga je konfiskovala carinska služba.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
RozajRealno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rozaj
Gost
Rozaj

Da je dao Bog da ga nisu konfiskovali

Realno
Gost
Realno

I da je neka druga stranka i drugi Predsjednik bili na vlasti, bilo bi isto.

Send this to a friend