Planeta

U obračunu sa vojskom ubijena šefica najmoćnijeg kartela u Meksiku

Foto: Twitter

Maria Gvadalupe Lopez Eskivel (21), ozloglašena šefica najmoćnijeg meksičkog narkokartela poznatija pod imenom “La Catrina”, ubijena je u pucnjavi u Meksiku.

Zajedno s još sedmoro članova kartela napala je vojsku, nacionalnu gardu i policiju u Mihoakanu, a preminula je u bolnici od posledica ranjavanja, prenosi Dejli mejl koji je objavio i video poslednjih trenutaka djevojke koju su zvali i “Dama smrti”.

Meksičke vlasti objavile su da je u akciji ubijena šefica narkokartela te da je uhapšeno još šestoro članova kartela.

Zaplijenili su i sanduke oružja i municije. Ranjena Maria Lopez Eskivel prebačena je helikopterom u bolnicu, ali povrede su bile preteške. Jedan metak pogodio je u vrat.

Iako meksičke vlasti nisu objavile da je ubijena Maria Lopez Eskivel, na objavljenim fotografijama i snimkama vidi se žena koja na nozi ima tetovažu “Katrina”.

Meksičke vlasti sumnjiče da je Maria Lopez Eskivel bila dio skupine koja je u oktobru prošle godine masakrirala 13 policajaca.

U videu koji je objavio Dejli mejl vidi se ranjena “La Catrina” i meksički vojnik koji joj kaže da izdrži dok ne dođe helikopter.

“Opusti se, stiže helikopter. Biće sve u redu, pokušaj da izdržiš, okej?”, čuje se na snimku, dok na drugom videu vojnik drži djevojku i stavlja je u helikopter.

Nemoguće je bilo prebaciti drugačije jer su članovi bande zatvorili puteve pa je vojska morala da traži pomoć iz vazduha. Prema nepotvrđenim informacijama, La Catrina se sastala s još jednim šefom ogranka narkokartela nakon čega su napali vojsku i policiju.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
AnimusMitar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Animus
Gost
Animus

Kad se pare naroda trose za spasavanje kriminalaca i ubica, koji napadnu vojsku drzave? Onda im ta ista drzava omoguci prevoz helikopterom do bolnice, da bi se i dalje trosile pare poreskih obveznika. Trebaju zemlje uvesti zakon da se uskrati ljekarska pomoc, ako pucas na vojnika ili policajca, nego da ti presude na licu mjesta, pa bi bilo manje kriminalaca.

Mitar
Gost
Mitar

Da znaci ona je sa 21 godinu imala toliko iskustva da vodi toliku organizaciju jel? 👎

Send this to a friend