Planeta

U ruci je imao metalnu cijev a ne oružje

Njujorški policajci koji su došli na hitan poziv jer, kako im je prijavljeno, “jedan čovjek prijeti ljudima pištoljem”, pucali su na njega i ubili ga, a ispostavilo se da je u rukama imao običnu metalnu cijev, a ne oružje, rekla je policija.

To se dogodilo juče popodne u četvrti Bruklin, odakle su tri osobe pozvale policiju tvrdeći da “čovjek sa vatrenim oružjem srebrne boje nišani na ljude na ulici”, rekao načelnik Njujorške policije Terens Monahan.

Pet policajaca – tri u civilu i dva u uniformi, odgovorilo je na poziv i našlo čovjeka koji odgovara opisu iz poziva.

“Osumnjičeni je stao u položaj kao kada se puca, s razmaknutim nogama i objema rukama držeći predmet koji je uperio ka policajcima”, rekao je Monahan.

Četiri policajca su ga izrešetala s deset metaka, a kasnije ustanovila da je držao “cijev s nekom vrstom dugmeta na kraju”, rekao je načelnik plicije.

Neidentifikovani čovjek je odvezen u bolnicu gdje je proglašen mrtvim.

Stanovnik tog kraja, Andre Vilson, izjavio je za “Dejli njus” da je tog čovjeka poznavao 20 godina, i opisao ga kao “čudaka iz kraja”.

“Sve što je radio bilo je da samo šeta okolo”, rekao je. “Govori je sam sa sobom, obično noseći narandžastu Bibliju ili brojanice. Nikad nije imao problema ni sa kim”.

“Čak i policajci iz kraja su ga poznavali. Nije pravio nikakve probleme. Svi su znali da je samo mentalno hendikepiran. Ovo uopšte nije smjelo da se desi!”, rekao je Vilson.

Send this to a friend