Planeta

U toku pregovori venecuelanske vlade i opozicije u Norveškoj

U Norveškoj su u toku pregovori između venecuelanske vlade i “demokratske” opozicije, na kojima se pokušava naći rješenje krize nakon neuspjele pobune protiv predsjednika Nikolasa Madura, potvrdio je u četvrtak venecuelanski ambasador pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi Horge Valero.

“Da, vode se razgovori između vlade i demokratskog dijela opozicije”, rekao je Valero novinarima, osudivši miješanje Sjedinjenih Država.

Nazvavši Madura diktatorom, američki predsjednik Donald Tramp pooštrio je sankcije protiv njegove vlade i predvodio je međunarodno priznavanje opozicionog čelnika Huana Gvaida, koji se proglasio privremenim predsjednikom.

“Venecuelanska vlada voli dijalog”, dodao je Valero i nazvao Trampa ratnim zločincem.

“Nažalost, postoji i opozicija koja huška na rat, teroristička i fašistička… marionete američkog carstva.”

Norveško ministarstvo vanjskih poslova reklo je da ne komentariše moguće uloge u potencijalnim mirovnim pregovorima ili onima koji su u toku. “Norveška prati situaciju u Venecueli sa velikom zabrinutošću. Snažno ohrabrujemo strane da nađu političko i mirno rješenje kako bi se izbjegla dalja eskalacija”, rekla je portparol ministarstva.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
samoreciaaaPlunjaš
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
samoreciaaa
Gost
samoreciaaa

Tako su i nasi predsjednici letjeli avionima sastajali se kojekuda i nakraju ispregovarali rat a narod ko narod gledao cutio i trpio a bogami neko glavom platio a vecina u ropstvu srecana sto je prezivjela.

Plunjaš
Gost
Plunjaš

Prwgovori venecuelanske vlade i opozicije u Norveskoj, jesam li ja jedini koji smatra da je naslov malo zbunjujući

Send this to a friend