Planeta

Podrška kolegama: U SAD 57 policajaca dalo otkaz nakon nasilja nad starcem

Svih 57 policajaca u Bufalu dalo je otkaz nakon što su dvojica policajaca suspendovana, jer su gurnula 75-godišnjaka koji je protestvovao, javlja CNN.

Otkaze su dali u znak podrške kolegama.

U toku je istraga o incidentu koji je guverner države Njujork Endrju Kuomo  nazvao u potpunosti neopravdanim i potpuno sramotnim.

Podsjetimo, policajci Robert Mekejb i Aron Torgalski, predali su se policiji u subotu ujutru, nakon što je u javnost izašao snimak kako guraju starijeg demonstranta koji je protestovao zbog smrti Džordža Flojda.

Na snimku je čovjek koji je identifikovan kao Martin Guđino, koji prilazi policijcima. Dvojica policajaca ga potom odguruju i on udara glavom o beton. Vidi se krv, dok policajci napuštaju to mjesto, jedan pokušava da provjeri kako je povrijeđeni muškarac, dok ga drugi požuruje da nastavi da hoda.

Tužilac Džon Flun rekao je da su policajci “prekoračili ovlašćenja”. Oni su suspendovani u petak, bez prava na platu, nakon što je televizijska ekipa zabilježila njihovo sukobljavanje sa demonstrantom.

 

7

avatar
1000
5
2
0
 
6
HarisGoranMickeliepetarOdlično
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goran
Gost
Goran

Dobro, stariji čovjek ajde razumijem… Ali 50 policajaca u punoj opremi sa pendrecima u ruci: znači idu nedje da rade nešto. Nije teško pogoditi što, a stari umjesto u širokom luku da ih obiđe još diže ruku put njih. Znači nisu ga raznijeli jer ima 75,stvarno mi ga je žao što je pukao glavom o pod, ali ovog puta policajci… Više »

Mickelie
Gost
Mickelie

Da je običnoj policiji rad težak i da im jw ponekad život ugrožen to stoji, ali nema opravdanja za ovakve situacije. Mogli su čoeku prvo reć nešto, pa ako ih ne bi ispoštovao lisice na ruke.

petar
Gost
petar

Ne nego trebaju da ga mole i maze dok ih dodiruje.. Zapitate li se vi koliko godisnje nastrada policajaca u akcijama? Nijesu svuda policajci kriminalci, ne rade svuda policajci za drzavu nego rade za narod. Eto zato protestuju i zato su ogorceni, u velikim zemljama ima svega i svacega i stalno im je glava u torbi…

Haris
Gost
Haris

Ovi očigledno rade protiv naroda.

Odlično
Gost
Odlično

Odlično čišćenje od nesoja. Moraju prvo biti ljudi, a ostalo se nadogradi.

Joo
Gost
Joo

Sta on koji kuki trazi na ulici sa 75 godina u situaciji kakva je……sta je ocekivao….da ga zastiti njegova privilegija belca……

Haris
Gost
Haris

Vele da je režim u srbijU ukinuo policijski čas??

Send this to a friend