Planeta

Ubica iz Las Vegasa sve nadgledao kamerama

Policija objavila snimak akcije u Las Vegasu u toku pucnjave u kojoj je ubijeno 58 osoba. Istovremeno, objavljeni su novi detalji o masakru.

Stiven Pedok je u nedelju uveče na koncertu na otvorenom pucao sa 32. sprata hotela u Las Vegasu i tom prilikom ubio 58 osoba i ranio preko 500.

Snimak koji je objavila policija napravljen je kamerom zakačenom na uniformi policajca, a na njemu se prva rekacija policajaca nakon što se začula rafalna paljba, a čuje se i apel da se ljudi sklone.

Policija je u sobu hotela u kojoj se nalazio ubica upala nakon što je Pedok izvršio samoubistvo, a u sobi je pronašla 23 komada oružja.

Nađeni su i uređaji za ubrzavanje oružane vatre, odnosno dva uređaja (bump-stock) koji se postave na poluautomatsko vatreno oružje, te ono radi kao potpuno automatsko.

Policija je objavila i nove detalje koji govore da je Pedok imao kamere kojima je nadgledao situaciju izvan hotelske sobe odakle je pucao. Time je nadgledao da li neko dolazi da ga hapsi.

Osim u hotelskoj sobi, oružje je pronađeno i u Pedokovoj kući, pet pištolja, dve sačmare i pregršt municije.

Pedokova prijateljica Marlou Denli stigla je u utorak uveče u Los Anđeles, gdje ju je na aerodromu sačekao FBI. Ona je doputovala iz Manile i bila je označena kao “osova od interesa”.

Policija i dalje ispituje koji bi mogao da bude motiv zločina. Pucao je između devet i 11 minuta nakon što je policija dobila prvi poziv.

Svjedoci navode da je pucnjava trajala od deset do 15 minuta.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad, međutim dokaza da je Pedok bio povezan sa islamistima nema. Policija smatra da je djelovao sam.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend