Planeta

Uhapšena žena koja je Trampu poslala pismo s otrovom, kod sebe imala pištolj

Foto: Twitter

Žena koja je osumnjičena da je trenutnom američkom predsjedniku Donaldu Trampu poslala pismo s potencijalno smrtonosnim otrovom ricinom uhapšena je na granici SAD i Kanade.

CNN piše da je osumnjičena pokušala preći iz SAD u Kanadu na graničnom prelazu u američkoj saveznoj državi Njujork te da je uz sebe imala i pištolj.

Ostali detalji hapšenja nisu navedeni, ali se očekuje da će američki tužioci podići optužnicu protiv nje.

Pismo s otrovom ricinom adresirano na Donalda Trampa poslano je iz Kanade, a otkriveno je u subotu u vladinom centru za distribuciju pošte.

Povrijeđenih nije bilo, a ubrzo nakon toga policija je identifikovala osobu koja ga je poslala nakon čega je ubrzo i uhapšena.

Prisustvo ricina je utvrđeno nakon obavljena dva testa. Inače se pošta za Bijelu kuću sortita u pregleda izvan objekta prije nego što se isporuči.

Portparol FBI potvrdila je da je osumnjičena osoba uhapšena, ali da istraga i dalje traje.

“FBI, američka tajna služba i inspekcija istražuju sumnjivo posmo koje je stiglo u poštansku ustanovu američke vlade. Trenutno ovaj događaj nije prijetnja nacionalnoj sigurnosti”, naveli su iz FBI.

Slična pisma poslana su i organima krivičnog gonjenja u Teksasu, uključujući i jedan zatvor i šerifovu kancelariju. Grupa za borbu protiv terorizma u Vašingtonu pokrenula je istragu uz pomoć policije iz Njujorka i Kraljevske kanadske konjičke policije.

Send this to a friend