Planeta

Uključio autopilot, onesvijestio se i punih 40 minuta avion prepuštio sudbini

Jedan pilot, u Australiji, uključio je autopilot tokom leta i ubrzo se onesvijestio, da bi u takvom stanju letio punih 40 minuta. Da se nešto događa kako ne bi trebalo primijetila je kontrola letjenja, budući da poziva sa njegove radio stanice nije bilo.

Istraga koju je sproveo australijski Biro za bezbjednost u saobraćaju (ATSB), ustanovila je da pilot nije mnogo spavao noć prije leta i da je samo jeo čokoladice, popio energetsko piće i malo vode.

Pilot je letio od aerodroma Port Augusta u Južnoj Australiji do Parafilda izvan Adelaidea kada se incident dogodio. Dok je letio na 5.500 metara, dobio je glavobolju i uključio autopilot.

“Ubrzo nakon toga, pilot je ostao bez svijesti”, navodi se u izvještaju, i dodaje da je bez svijesti ostao punih 40 minuta.

Kontrola letjenja je više puta pokušavala da kontaktira pilota, ali neuspješno, kažu iz ATSB.

Drugi obližnji avion je tada ugledao avion, koji je letio iznad vode jugo-zapadno od Adelaide i prijavio da je se nešto dešava.

Avion u kojim je “upravljao” onesviješćeni pilot, koji potom došao sebi, vratio se u Parafild pod pratnjom drugog aviona.

“Pilot je rekao da je noć prije leta patio od nesanice i da se oporavlja od blage prehlade. Na dan leta, pilot nije doručkovao prije odlaska iz Parafilda u Port Augusta”, navodi se u saopštenju.

Tokom leta od Parafilda do Porta Auguste, pilot je samo konzumirao energetsko piće, malo vode i čokoladu tokom zaustavljanja u Port Augusti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lipovo
Gost
Lipovo

Vjerujem da je ZASPAO, ovo su opravdanja.

SAMPION
Gost
SAMPION

A dje je bilo ostalo osoblje… da nisu i oni spavali…

Da sanjamo
Gost
Da sanjamo

a gdje je bio kopilot?

Mika
Gost
Mika

A kopilot?

komentator
Gost
komentator

Nigdje ne pise da je u pitanju putnicki avion tako da kopilota vjerovatno nije ni bilo. To pokazuje i visina leta od 5500 metara, putnicki mlaznjaci lete na preko 10000 metara

Realno
Gost
Realno

TAČNO, a onda im je text ?

Send this to a friend