Planeta Hosein Salami

Uništenje Izraela više nije samo san, cionistički režim biće izbrisan sa mape

Hosein Salami

Uništenje Izraela “više nije samo san, već cilj koji je na dohvat ruke”, izjavio je danas komandant iranske Revolucionarne garde, general Hosein Salami.

Salami je naveo da su Iran i Revolucionarna garda 40 godina nakon Islamske revolucije “dostigli kapacitet da unište cionistički režim”.

“U drugoj fazi revolucije taj zlokobni režim treba da bude eliminisan s mape i to više nije ideal ili san, već cilj koji je na dohvat ruke”, rekao je iranski general.

On je govor održao u Teheranu povodom dvogodišnjeg okupljanja komandanata Revolucionarne garde, u vrijeme kada se mnogi posmatrači plaše da bi eskalacija tenzija između Teherana na jednoj i SAD i njihovih saveznika na drugoj strani mogla gurnuti Bliski istok u rat.

Izjave generala Salamija su prenijele i agencije Tasnim i Fars, bliske ultrakonzervativnoj struji u Iranu.

O tome je izvijestila i državna agencija Irna, ali u okviru članka naslovljenog “Neprijatelji trpe nepovratno slabljenje”. Irna je akcenat stavila na Salamijeve izjave da će Iran uprkos “neprijateljstvu” koje mu se iskazuje i dalje jačati i na kraju trijumfovati nad svojim protivnicima.

Neprijateljstvo prema Izraelu je konstanta iranske politike od Islamske revolucije 1979. i Teheran otvoreno podržava palestinske naoružane grupe, poput Hamasa i Islamskog džihada, kao i libanski Hezbolah.

Vrhovni iranski vođa, ajatolah Ali Hamnei, u junu proše godine je ponovio stari stav Teherana da je Izrael “maligni tumor” Bliskog istoka koji treba “ukloniti i uništiti”.

Iako neki iranski generali često izražavaju želju za uništenjem Izraela i ističu kapacitet da unište Tel Aviv, u zvaničnim izjavama se već nekoliko godina obazrivo predviđa da će Izrael prestati da postoji zbog sopstvene “arogancije”, a ne usljed iranskog napada. Ajatolah Hamnei je prorekao da će do nestanka jevrejske države doći 2040. godine.

5

avatar
1000
3
2
0
 
3
SefketSaudiHarisOop
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sefket
Gost
Sefket

Ako nestane Izrael od Irana nece ni dugmici pretec.

Oop
Gost
Oop

Iran priča o izraelskom terorizmu, a oni otvoreno podržavaju džihadiste. Smiješno

Saudi
Gost
Saudi

Bolje cionistički nego islamistički. Kakav je Iran bio prije dolaska islama 1979 godine? Moderan, nezavisan, prosperitetan. Kakav je zadnjih 40 godina? Jad i bijeda. Završiće kao Irak ili Avganistan

Haris
Gost
Haris

Kakva je Palestina bila prije okupacije od strane jevreja, USA, GBR, Francuske,.. moderna, nezavisna, prosperitetna. Kakva je svih ovih godina od okupacije? Jad i bijeda. Završiće ovi okupatori kao rusi u Afganistanu, ili USA u Somaliji.

Saudi
Gost
Saudi

Jevreji nisu okupirali ništa već samo vratili ono što je bilo njihovo. Izrael je bila njihova država prije nastanka i hrišćanstva i islama tako daa

Send this to a friend