Planeta

Uzbuna u školi: Kad pokvareni klima uređaj zvuči kao automatska puška

Ilustracija

Vijest o navodnoj pucnjavi u školi u Sjevernoj Kaliforniji u petak ujutru izazvala je paniku u američkim medijima. No, bila je to lažna uzbuna…

Sve lokalne škole su zatvorene, autobuske rute izmještene, a ljudi su ubrzo počeli da se okupljaju ispred Topsali škole.

Kapetan Džejms Rovel potvrdio je da je dobio prijavu o pucnjavi i da policajci pretražuju školu, ne bi li pronašli napadača.

Očevici su naveli, a prenose američki mediji, da je školom odjekivao zvuk sličan onome koji proizvodi automatsko oružje.

Dileme je riješio okružni komesar Džordž Braun izjavom da je riječ o lažnoj uzbuni i da nisu pronađeni nikakvi dokazi o napadaču ili ispaljenim mecima.

On je dodao da je uzrok buke najvjerovatnije neispravan klima uređaj.

“Prijavu smo shvatili veoma ozbiljno i odmah smo preduzeli sve mjere predostrožnosti. Ali čim smo ušli u školu znali smo da buka ne dolazi od vatrenog oružja. Vjerovatno je klima uređaj, grijalica za vodu ili nešto slično što je prouzrokovalo buku udaranjem o metal”, rekao je Braun.

<<<Haos u Kaliforniji, pucao po baru, 13 mrtvih<<<

Tenzija među ljudima i dalje je velika nakon napada u kantri klubu u Kaliforniji, kada je napadač vatrenim oružjem usmrtio 12 osoba.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend