Planeta

Velika Britanija prestaje s dnevnim izvještajima o umrlima od korone: Brojali i one koje je pregazio autobus

Ilustracija

Britanska vlada je saopštila da privremeno prekida svakodnevno izvještavanje o broju umrlih od koronavirusa nakon što je odlučila da preispita metodologiju kojom se dobijaju ti podaci, smatrajući da je moguće da se s brojem umrlih preuveličavalo, piše Independent.

Akademici tvrde da način na koji Javno zdravstvo Engleske (PHE), vladina agencija zadužena za upravljanje epidemijama zaraznih bolesti, utvrđuje brojke vezane uz COVID-19 iskrivljuje stvarno stanje u odnosu na druge dijelove Ujedinjenog Kraljevstva.

“Trenutno se u broj umrlih uračunavaju svi koji su bili pozitivni na koronavirus i u međuvremenu su umrli (…) a da se ne navodi koliko je vremena prošlo od testiranja do smrti “, rekao je ministar zdravlja Velike Britnije Matt Hancock, pojašnjavajući da su u taj broj ušli svi umrli iako su od pozitivnog testa na koronu do smrti prošli mjeseci.

Ostali dijelovi Ujedinjenog Kraljevstva u tu statistiku ubrajaju samo one koji su preminuli unutar 28 dana od kada je utvrđeno da su pozitivni na novi koronavirus.

Britanija je jedna od najpogođenijih zemalja u Evropi epidemijom koronavirusa, s 45.119 smrtnih slučajeva, a po broju mrtvih na milion stanovnika zauzima drugo mjesto u svijetu, iza Belgije.

Britanija je u više navrata upozorila da zemlje broje umrle od koronavirusa na različite načine.

Akademici su pojasnili da se po sadašnjoj metodologiji pacijenti pozitivni na koronavirus, ali su se oporavili, i dalje ubrajaju u umrle od koronavirusa “čak i ako su mjesecima nakon spomenute dijagnoze imali srčani udar ili ih je pregazio autobus“.

5

avatar
1000
5
0
0
 
4
Eto takoČinjenicaMirjana A.R.Ima gi raznimula jusuf
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Eto tako
Gost
Eto tako

Sretna zemlja

Činjenica
Gost
Činjenica

Činjenica je da je ovo epidemija sa najjačom reklamom u istoriji. Šteta što nije neki proizvod, išao bi kao alva.

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Pametni ljudi. Da će i kod nas batalit’ s tim izvještavanjem, zahvalila bih im.

Ima gi razni
Gost
Ima gi razni

Da, zemlje imaju različite metode brojanja, ali Srbija ima najjači. Taj metod se zove ,,kol’ko treba” 😂😂😂

mula jusuf
Gost
mula jusuf

ma šta kažeš, lažiraju se podaci? hmmm ma ko bi rekao

Send this to a friend