Planeta

Vojnik – junak u masakru: Ukrao kamionet i prevozio ranjene

Veteran rata u Iraku, Tejlor Vinston je tokom napada u Las Vegasu ukrao jedan kamionet i njime prevozio povrijeđene u bolnicu.

29-godišnjak se našao na festivalu kantri muzike, u društvu prijatelja, kada je Stiven Pedok počeo da puca u masu, usmrtivši 59 osoba i ranivši više od 500.

Bivši marinac, kako prenose svjetski mediji, najprje je pomislio da se radi o petardama, a onda je vidio kako ljudi padaju pokošeni rafalom koji je stigao sa 32 sprata jednog hotela.

Napustio je koncert, ali je umjesto snalaženja i bijega na sigurno, ukrao jedan kamionet u kom nije bilo vozača, krenuo da skuplja ranjene i odvozi ih u bolnicu.

“Prijatelj i ja smo srećom našli kamionet u kom su bili i ključevi. Počeli smo da vozimo žrtve, okrenuli smo nekoliko krugova i pokušali da pomognemo najbolje što možemo, dok nisu stigle ekipe Hitne pomoći“, rekao je Vinston.

Dodao je i da su prevezli najmanje 24 osobe, a po dolasku službi za spasavanje, organizovali su pružanje prve pomoći ranjenima.

“Plašim se da su neki od njih umrli… Ne mogu da budem siguran, ali mislim da se neki nisu izvukli, ali se nadam najboljem. Ljut sam što se sve ovo dogodilo“, dodao je Vinston.

Send this to a friend