Planeta

Vrijeme je da se svijet ujedini protiv terorista

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da je došlo vrijeme da zapadne vlade učestvuju u snažnom i jasnom naporu administracije  američkog predsjednika Donalda Trampa protiv terorističkog režima u Teheranu.

Netanjahu je to izjavio na početku današnje sjednice Vlade, kritikujući evropske lidere za pomirenje s Iranom što, kako je rekao, “pomaže beskrajnom napadu na vrijednosti i bezbjednost slobodnog društva”.

Izraelski lider je pomenuo pokušaj napada iranske terorističke organizacije u junu protiv iranske opozicione grupe u Parizu, u čijem su sprečavanju pomagali izraleski obavještajci.

Rekao je da se to dogodilo iste nedjelje kada su evropski lideri pokušavali da nađu načina da ublaže posljedice povlačenja SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom, prenijeli su izraelski mediji.

Netanjahu je ocijenio da je Al Kaida teroristička organizacija koja je izvela napad 11. septembra 2001. godine u SAD predala baklju ekstremističkog suni terorizma Islamskoj državi, dok šiitsku varijantu terora predvodi Iran.

2 Komentara na "Vrijeme je da se svijet ujedini protiv terorista"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend