Region

Abazi: Dodik i Vučić persone non grata u Albaniji

Ilustracija

Zvaničnik pokreta Samoopredjeljenje Boiken Abazi objavio je na Twitteru da su predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nepoželjne osobe u Albaniji, u čijem glavnom gradu bi od srijede trebalo da prisustvuju samitu Brdo-Brioni procesa.

“Aleksandar Vučić i Milorad Dodik su persone non grata u Albaniji. U Tirani će se 8. maja u 18 sati građani okupiti kako bi se suprotstavili njihovoj supremacionoj i šovinističkoj politici, kao i da bi se suprotstavili njihovoj posjeti Albaniji povodom samita Brdo-Brioni”, napisao je Abazi na Twitteru.

U Tirani bi 8. i 9. maja trebalo da se održi sedmi samit Brdo-Brioni procesa, koji će okupiti lidere zemalja regiona i čiji je ovogodišnji domaćin predsjednik Albanije Iljir Meta, a kao počasni gosti su najavljeni predsjednik Poljske Andžej Duda i šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini.

U glavnom gradu Albanije okupiće se lideri “zapadnobalkanske šestorke” – Crne Gore, Srbije, Albanije, Kosova, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine, kao i zvaničnici Slovenije i Hrvatske, država koje su svojevremeno pokrenule proces Brdo-Brioni.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Princ od KonikaY555bhfCG4Nahije
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Ne smiju u Ameriku, ne smiju u Albaniju, ne smiju na Kosovo, samo još u Sibir smiju.

Y555
Gost
Y555

Crna Gora = Albanija.

bhf
Gost
bhf

treba im zabranit ulazak u albaniju

CG4Nahije
Gost
CG4Nahije

Vucic i Dodik su jedno veliko piiiiih. Ali albanci su jos gori od ove dva (nema rijeci kojima bi ih covjek opisao)

Send this to a friend