Region

Advokati nude nagradu za informaciju o ubici kolege

Advokati u Srbiji od sjutra će obustaviti rad na nedjelju dana zbog ubistva kolege Dragoslava Miše Ognjanovića (57), najavile su Advokatske komore Srbije i Beograda.

Najavljena je potpuna obustava rada, što znači da advokati neće raditi ni hitne, pritvorske predmete, rečeno je Tanjugu u advokatskoj komori.

<<<Šta je do sada poznato o ubistvu advokata žestokih momaka?<<<

Na taj način advokatura želi da pošalje jasnu poruku “jedinstva profesije i čvrste riješenosti da se sa ovakvim slučajevima advokatura neće miriti”, saopšteno je iz advokatske komore.

Obje komore su najavile i da će raspisati novčanu nagradu za građane koji tužilaštvu dostave vjerodostojne informacije koje će dovesti podizanja optužnice protiv izvršilaca i naručilaca ubistva advokata Ognjanovića.

Visinu nagrade odrediće Upravni odbor komore na sednici.

Prethodno je predsjednik AKS Viktor Gostiljac u izjavi za Tanjug rekao da će ovim povodom tražiti hitan sastanak sa ministrima pravde i policije kao i da se formira poseban istražni tim koji bi činili predstavnici tužilaštva, policije i advokature u cilju brzog pronalaženja počinilaca.

Time bi se, kako je naveo, poslala jasna poruka svakome ko misli da može ubiti advokata i proći nekažnjeno.

Ognjanović je ubijen sinoć na Novom Beogradu u bloku 23, a sin (26) mu je ranjen u ruku.

Ministarstvo pravde najoštrije osuđuje ubistvo advokata Dragoslava Ognjanovića, kao i ranjavanje njegovog sina i apeluje na nadležne državne organe da preduzmu sve neophodne mjere iz svoje nadležnosti kako bi se u najkraćem roku utvrdili motivi, kao i počinioci ovog tragičnog događaja.

Ministarstvo pravde podsjeća u saopštenju da je uloga koju advokatura ima u pravosuđu veoma važna, a posebno u izgradnji i očuvanju vladavine prava i da se svi napadi na advokate moraju tretirati sa posebnom pažnjom.

1 Komentar na "Advokati nude nagradu za informaciju o ubici kolege"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend