Region

Afera “Reket”: Janeva i Boki 13 odbacuju krivicu, Milevski priznao

Boki 13, foto: Twitter

Optuženi biznismen u aferi “Reket” Zoran MilevskiKičec na prvom je ročištu u ovom predmetu priznao krivicu, dok su bivša šefica Specijalnog tužilštva Katica Janeva i Bojan Jovanovski Boki 13 izjasnili da se ne osjećaju krivima, prenosi portal a1on.

Janeva je na pitanje da li se oseća krivom kategorično izjavila “da ne oseća ni trunku krivice”.

Sudija u skopskom Krivičnom sudu Vaska Nikolovska Masevska je razdvojila predmet za Milevskog, koji je izjavio i da je svjestan posljedica zbog priznanja krivice.

Za aferu “Reket” javnost je saznala nakon što je italijanski list “La Verita” na svom sajtu objavio prisluškivane razgovore između Bokija 13 i skopskog biznismena Jordana Kamčeva od koga je iznuđeno 1,5 miliona evra u zamjenu za oslobađanje od pritvora.

Nakon što je makedonskog tužilaštvo pokrenulo istrage protiv Jovanovskog i Milevskog, list “La Verita” je objavio nove dijelove prisluškivanih razgovora u kojima se čuje i glas Katice Janeve koja se obraća biznismenu Kamčevu riječima “da ne brine i da će sve biti ok”.

Ubrzo nakon toga istraga je proširena, a Janeva uhapšena nakon što je šefica skopskog tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju Vilma Ruskoska izjavila da tužilaštvo posjeduje dokaze koji ukazuju da je i Janeva umiješana u ovu aferu.

Send this to a friend