Region

Albanci tužili Vulina zbog govora mržnje

Vulin

Predsjednik Nacionalnog savjeta Albanaca Ragmi Mustafa podnio je u ime tog savjeta tužbu protiv ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina zbog govora mržnje.

Mustafa je izjavio za agenciju Beta da je tužbu protiv Vulina 25. juna podnio Višem sudu u Beogradu zbog toga što je Vulin nekoliko puta “javno nazivao Albanace ‘Šiptarima'” i to “u pogrdnom i pežorativnom tonu”.

On je rekao da je, kada je najavio da Nacionalni savjet Albanaca razmišlja o pokretanju tužbe protiv Vulina zbog govora mržnje, “Vulin, takođe preko medija odgovorio da je to kompliment za njega kao ministra, i da ‘ne zna kako oni hoće da budu nazivani: Arbanasi, Arnauti, Šiptari'”, izjavio je Mustafa.

Dodao je da “Nacionalni savjet Albanaca ne prihvata vođenje i relativizaciju prakse da se na govor mržnje kojim se vrijeđa jedna manjina.., a koja dolazi od jednog ministra odbrane, gleda kao na individualni postupak, već da takav mentalitet govori o današnjoj Vladi Srbije i o zvaničnoj Srbiji”.

“Poštovanje manjina je i zakonska i ustavna obaveza Vlade, a poštovanje i prihvatanje drugog je preduslov za demokratsko društvo. U jednoj demokratskoj vladi i demokratskoj državi, svaki ministar koji neprestano vređa manjine u javnosti, barem će biti razriješen. Albanci nisu krivi što Vlada Srbije nema demokratske kapacitete”, kazao je Mustafa.

Po njegovim riječima “to su i razlozi zbog kojih s pravom Srbija nije prihvaćena u Evropskoj uniji i zašto Albanci ne osjećaju Srbiju kao svoju državu”.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
CarBelgijanacStara PodgoricaPsiho
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Car
Gost
Car

A šta je rekao netačno ???

Belgijanac
Gost
Belgijanac

Srpska posla zvana MRŽNJA !!!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Njima to nije strano. Irinej je prije nekoliko dana, pokušavajući da uvrijedi Đukanovića pričom o Turcima i poturicama, ustvari uvrijedio stotine hiljada Muslimana i Bošnjaka u Srbiji. A srvarni problem je to, što niko u Srbiji nije našao za shodno da ga opomene.

Psiho
Gost
Psiho

Srbe niko ne razumije. Oni smatraju za svoje prirodno pravo da vrijeđaju i maltretiraju sve oko sebe. Samo, malo su se zeznuli. Svi smo, imajući u vidu prošla vremena, našli starijeg i jačeg brata da nas brani.

Send this to a friend