Region

Albanska opozicija radikalizuje proteste: Sjutra blokada puteva

Protest u Tirani, foto: Twitter

Lider albanske opozicione stranke Demokratske partije Ljuljzim Baša nakon sastanka sa predsjednicom Socijalističkog pokreta za integraciju Monikom Kruemadi najavio je radikalizaciju aktivnosti ujedinjene opozicije, prenosi portal a1on.

Kako je on rekao, sjutra u 18 časova svi glavni putni pravci u Albaniji koji su povezani sa Tiranom biće blokirani, kao upozorenje na eskalaciju građanske neposlušnosti.

Prijepodne, kako je rekao, biće određeni zadaci prelazne vlade.

“Mi smo u dubokoj političkoj, ustavnoj, ekonomskoj i socijalnoj krizi i postalo je jasno u posljednja 24 sata da je zemlja u kompletnoj krizi u najznačajnijem procesu za Albaniju, odnosno u procesu evropskih integracija. Razlog toga je izborni kriminal. Nastavićemo sa našim akcijama na svakom planu”, rekao je Baša, najavljujući blokadu puteva, te dogovor sa opozicionom koalicijom o zadacima prelazne vlade, koji će garantovati slobodne i fer izbore.

Kako je dodao, razgovaraće i o platformi koju će predstaviti Albancima, te je poručio da se ništa nije promenilo u stavovima ujedinjene opozicije, koju je nazvao “novom većinom”.

“Odlazak Edija Rame je pitanje o kojem se ne može pregovarati. To će dovesti do formiranje prelazne vlade za sprovođenje slobodnih i fer izbora”, dodao je Baša.

Ujedinjena opozicija u Albaniji prošlog četvrtka je blokirala ulaz u Tiranu, a od sjutra svakog narednog četvrtka će biti blokirani svi glavni nacionalni putevi sa sjevera ka jugu, koji vode do albanske metropole.

7

avatar
1000
5
2
0
 
6
LjutaanonimniTragikomedija🎭TitogradPosmatracMne
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Bolje vam je s mirom tj da na izbore dobijete vlast kao u CG….malo koverte…malo 4 za 1…malo od državnih fondova i svi srećni cekaju nove izbore

anonimni
Gost
anonimni

Ovo sve Rusi pogani rade.

Titograd
Gost
Titograd

Izlaze li tamo majke na ulice?

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

A sto si zapeo za majke.da nije tebe roda donijela.

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Dako i mi naucimo od albanaca

Dex
Gost
Dex

Dje je ovo? U Albaniju.. A dobro onda

PosmatracMne
Gost
PosmatracMne

Njihova stvar. Imaju pare za podupirace koje se moraju utrositi…

Send this to a friend