Region

Albanski ministar unutrašnjih poslova podnio ostavku nakon ubistva mladića

Foto: Twitter

Ministar unutrašnjih poslova Albanije Sander Lešaj podnio je ostavku nakon pritisaka javnosti zbog ubistva 25-godišnjeg mladića tokom policijskog časa.

<<<Ubijen mladić koji nije poštovao policijski čas u Albaniji, građani protestuju<<<

Dvadesetpetogodišnji Klodian Raša je ubijen u utorak nakon što se nije odazvao zahtjevima policijskih službenika da stane zbog kršenja policijskog časa koji je na snazi tokom noći.

Ubistvo mladića dovelo je sinoć do demonstracija u Tirani i zahtjeva da ministar policije podnese ostavku. Demonstranti su organizovali protest uprkos kiši, kršeći zabranu okupljanja više od deset ljudi uvedenu zbog pandemije koronavirusa, prenosi agencija AP.

Mediji su prenijeli da su demonstranti bacali razne predmete na policijske službenike i na zgradu ministarstva unutrašnjih poslova.

Premijer Edi Rama objavio je da je ministar policije podnio ostavku, dodajući da je time pokazao “osjećaj za civilnu odgovornost”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
UK/ME
Gost
UK/ME

Ma vala stvarno ubiti momka od 25 godina što je prekršio pravila Covid policijskog časa?! Da se nadamo da je naša policija upoznata sa ovim slučajem pa ne naprave sličnu grešku. Greote.

Send this to a friend