Region

Alen Islamović ulazi u politiku, ogorčen zbog migranata

Pjevač Alen Islamović pridružio se prvom gradonačelniku Bihaća Emdžadu Galijaševiću i njegovoj Novoj inicijativi i obelodanio početak svoje političke karijere.

Poznati pjevač Bijelog dugmeta uveren je da će svojim iskorakom u političke vode riješiti najveći problem rodnog grada Bihaća, a to su po njemu migranti.

“Nemam ništa protiv tih ljudi, žao mi ih je, ali moraju poštovati običaje grada u koji su došli. Umjesto toga Bišćani toljagama čuvaju vlastite stanove i kuće, a ovi su kraljevi noći. Oni vladaju, a Bišćani moraju biti naoružani. Naši političari ne rade ništa, umjesto da zaštite građane, nečinjenjem su unijeli strah i neizvejsnost u Bihać”, rekao je Islamović te dodatno objasnio da je BIhać tri i po godine u izolaciji jer se građani skrivaju od migranata.

“Provaljuju u vikendice i stanove. Pale i pljačkaju. Mog bubnjara Igora Pečenkovića pretukli su u haustoru jer ih je pokušao spriječiti u provali u komšijin stan. Šakama i šipkama polomili su mu ruke i nekoliko rebara”, tvrdi Alen i obećava – ako pobijede na izborima, da će odvesti deset hiljada Bišćana u Brisel da im tamo zapjevaju.

Kako je kazao, želi da pomogne Bišćankama i Bišćanima da se ulice grada ponovo vrate građanima Bihaća, da im se vrati sloboda šetnja, sloboda konzumiranja reke Une i sloboda svega onga što je nekad bilo.

“Putujem svijetom, ali često sam u Bihaću. Imam svoje poljoprivredno dobro i svoja imanja i moram imati stražare da sve to čuvaju, i objekte i kuće od migranta. To je sve prevršilo svaku mjeru”, tvrdi pevač za Avaz.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Nikola
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola
Gost
Nikola

Ovako je i na granici sa bosnom, samo nasi ne javljaju da imamo problem. Uskacu u kuce, pljackaju…

Send this to a friend