Region ŠOKIRAO JE IZGLED

Amerikanka zbog ribe u suzama pobjegla iz splitskog restorana

Konobu nećemo imenovati, dobra je to konoba, mol je bio dobar, blitva domaća, maslinovo ulje bračko, dakle izvrsno, a posluga brza i ugodna. Priča se dogodila onog trenutka kad smo čuli komešanje i vrisku koja je dolazila s jednog od udaljenijih stolova, a par trenutaka kasnije je mlada Amerikanka istrčala vani u suzama.

Prekidamo obrok i pitamo konobara što se dogodilo, nanjušili smo već priču u ovome, a on malo zbunjen, malo iznerviran nam samo u prolazu kaže: „Donio sam joj ribu.“, prepričava zgodu iz jedne splitske konobe Splitski dnevnik.

Sad nama ništa nije jasno, gledamo u ribu koju on odnosi prema kuhinji, izgleda sasvim normalno, čak primamljivo. Ostatak društva nije siguran što napraviti, pa provjeravamo još jednom s Androm, konobarom koji nas često poslužuje, u čemu je problem?

„Je..ga, gužva je, nisam obratio pažnju, njima inače uvijek maknem glavu kad poslužujem…“

Da, mlada Amerikanka je bila zgrožena ribljom glavom na tanjiru, kasnije smo i shvatili da je vikala „It has eyes!“ (Ima oči!)

Pitamo Andra je li to čest slučaj, kaže nam da i nije baš, ali da ga često mole prekomorski gosti da im očisti ribu ili škampe, a obično to on odradi i sam. Ovaj put nije, a naletio je na djevojku osjetljivije naravi, koja je, eto htjela ribu onako kako izgleda u radnji.

Nazvali smo naknadno par poznanika koji se bave ugostiteljstvom, kažu da su se susretali sa svakakvim zahtjevima, a da je čišćenje ribe nešto što uobičajeno rade. Postoje različiti običaji, ne sumnjamo ni u to da bi malo koji Hrvat rado jeo pržene skakavce.

Kažu nam sagovornici da su im Britanci i Skandinavci nekako najotvoreniji po pitanju novih stvari, i da kad nešto ne znaju, jednostavno pitaju i nemaju problema s probanjem novih ukusa.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Ovo je ocita nekultura balkanaca,u restoranu treba posluziti meso od ribe,ne kosti,glavu,rep ono sto se ne jede,to je osnovno pravilo ugostiteljstva,ali balvani to ne mogu da shate,logicno!

oko
Gost
oko

E moj Bokelj, nijesi ti ribe vidio.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Pa si ti iz Banja Luke došao da nam pričaš o ribi?

Commentator
Gost
Commentator

Ova do sada sigurno nije ni znala da riba ima oči i pliva u moru. Slušao sam priču kako je jedna Britanka uputila žalbu agenciji preko koje je bila u Hrvatskoj jer joj agencija nije saopštila da u moru ima riba, a ona to ne voli.

Belgijanac
Gost
Belgijanac

Zar nije ljepše da se ukloni glava , peraja , koža i da ostane čisto meso , ovako je ni ha nemogu

Čudo
Gost
Čudo

Pa jeste, stvarno, otkud ribi oči?

Gadafi
Gost
Gadafi

Da nije ona nešto drugo viđela

Ida
Gost
Ida

Ko je u suzama, riba ili Amerikanka?
Naslov vam je opet dvosmislen. Naučite upotrebu zareza.

starac i more
Gost
starac i more

pa riba je u suzama, vidis da riba ima oci a za amerikanku to ne znamo sa sigurnoscu hahah.

Send this to a friend