Region

Autobus Kolinde Grabar Kitarović udario automobil i produžio

Autobus Kolinde Grabar-Kitarović učestvovao je u manjem udesu. Autobus u kom se nalazila predsjednica HRV zakačio je vozilo koje se nalazilo na putu i produžio

Oštećeni vozač Silvija Soldo kazala u razgovoru za RTL da se nesreća dogodila se “nezgodnom i dosta uskom putu”.

“Na putu nije bilo nikakvog ulegnuća da bih mogla malo više desno da stanem. Sin i ja smo bili u autu i primjetili smo da povorka ide prema nama. Ispred nas je bio još jedan auto koji je imao sreću da je mogao da skrene malo desno u ulegnuće gdje je porodična kuća”, ispričala je.

“Stala sam iza tog automobila, pomakla sam se najviše udesno koliko sam mogla da ne sletim u grabu. Povorka je prolazila mimo nas, čini mi se da su bila dva automobila ispred autobusa. Oni su prošli, a autobus nas je okrznuo. Slupan mi je cijelio lijevi dio automobila, retrovizor je otkinut, a najviše su stradala zadnja vrata gdje mi je dijete sjedelo. On je malo udario koljenom. Malo ga boli pa mora na pregled kod hirurga”, kazala je.

“Najviše me začudilo da niko od te silne povorke nije stao jer je to baš bio udarac. Niko se nije okrenuo da vidi što se dogodilo. To mi je nevjerovatno”, kazala je Soldo i dodala kako je ni kasnije niko nije kontaktirao iz kancelarije hrvatske predsjednice.

Poslije nesreće nazvala je policiju koja je potom napravila uviđaj Na pitanje koliko dugo je nakon nesreće bila na tom mjestu, odgovorila je oko dva sata.

“To je trajalo oko dva sata dok se napravio uviđaj. Drugi dio policajaca je išao u Lobor gdje je bio autobus”, rekla je Soldo i dodala kako ona nije mogla da bude kriva za nezgodu jer je njen automobil bio “skroz desno” na putu.

“Pitam se: da je neko stradao, kako bi nam se moglo pomoći”, kazala je te dodala kako je sreća da niko nije teže povrijeđen.

“Gorak ukus mi je zbog ignorisanja. Smatram da je to bilo jako ružno “, kazala je i dodala da je poslala dopis kancelariji predsjednice. “Uputila sam dopis u kojem sam se zapitala kakvu poruku šaljemo time djeci? Da budu nehajni i nemirni. Da sam zgazila psa, stala bi i pomogla”, zaključila je.

U policiji su za RTL potvrdili da se nezgoda dogodila. Objasnili su da se štićena kolona nikad ne zaustavlja ako je riječ o manjoj saobraćajnoj nesreći, već stane na prvoj mogućoj lokaciji kako bi se napravio uviđaj.

Tako je, kažu u policiji, bilo i sinoć.

Iz Štaba hrvatske predsjednice poručuju da će njen izaslanik posjetiti sjutra oštećenog vozača Silviju Soldo.​

“Izborni Štab izražava najiskrenije žaljenje”

Portparol kampanje Kolinde Grabar-Kitarović, Zoltan Kabok, kazao je za RTL da izborni Štab izražava žaljenje zbog nesreće.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
expert123
Gost
expert123

Na ovakvim primjerima se najbolje vidi sva razlika izmedjum balkanskihm i politicara iz drugih razvjenijih dlelova Evrope. Vidi se sva bahatost i neodgovornost balkanskih politicara. Balkanski politicari se ponasaju kao Bozanstva u odnosu na obicne smrtnike veoma su prepotetni i nadmeni u odnosu na politicare iz skandidavskih zemalja , Svajcarske itd. Ovi politicari iz ovih zemal;ja se [ponasaju kao obicni… Više »

Send this to a friend