Region

Banjaluka: Vaspitač iz vrtića djevojčicu ubjeđivao da mu šalje golišave fotografije

Facebook

Na društvenim mrežama pojavila se šokantna informacija o pedofilu zaposlenom u jednom banjalučkom vrtiću, koji je tražio od jedne trinaestogodišnje djevojčice da mu preko Fejsbuka pošalje eksplicitne fotografije.

Iz Policijske uprave Banjaluka su potvrdili da im je slučaj prijavljen, te da su u toku detaljne provjere.

Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, izjavila je za Srpskainfo da će policija provjeriti navode koji su se pojavili na društvenim mrežama i preduzeti potrebne mjere i radnje u skladu sa zakonom.

U šokantnoj prepisci na društvenoj mreži vaspitač, između ostalog, nakon saznanja da djevojčica sa kojom se dopisuje ima 13 godina, traži eksplicitne fotografije, na šta dobija negativan odgovor. Vaspitač, nakon toga govori djevojčici da će sve što budu radili ostati tajna, ali je pored toga djevojčica odbila da postupi po njegovim zahtjevima.

Poruke između vaspitača i trinaestogodišnjakinje

Iz banjalučkog vrtića, čije ime nećemo otkrivati, kao ni identitet vaspitača zbog interesa istrage, saopštili su sljedeće:

“Poštovani roditelji,

učitelj XX je radio kod nas godinu dana i nikad nije bilo primjedbe na rad istog. Politika naše firme je takva da nikad jedna osoba ne bude sama u grupi sa decom, baš zbog pomenutih situacija. Mi smo bili dužni da obavijestimo nadležne organe i prijavimo slučaj. Utvrdili smo da u našem vrtiću nije bilo kriminalnih radnji. Roditelji vaspitanika mogu da budu mirni. Za ostale radnje (prepiske na internetu) vršiće se istraga i utvrditi šta je od svega istina. Do tada vas molimo da izuzmete svoj sud bez osnova.”

1 Komentar na "Banjaluka: Vaspitač iz vrtića djevojčicu ubjeđivao da mu šalje golišave fotografije"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend