Region

Basara: Pitajte Tadića zašto je država kojom je predsjedavao ustuknula

Printscreen

Svetislav Basara govorio je u intervjuu za NIN, između ostalog, o navodnom nestanku dva minuta sa snimka nadzorne kamere na naplatnoj rampi Doljevac.

Na pitanje znamo li koliko vrijedi život u Srbiji uz napomenu da je predsjednik vidio snimak prije tužilaštva koje je navelo da nedostaju dva minuta snimka saobraćajne nesreće u Doljevcu kada je automobil u kome je bio Zoran Babić usmrtio Staniku Gligorijević, Basara je rekao:

“Pominjete dva minuta koja nedostaju na snimku sa naplatne rampe. Imate li vi predstavu koliko je u Srbiji – ne minuta, nego desetina godina – izbrisano na snimcima sa raznoraznih mjesta zločina”.

“Interesantno, međutim, sa snimka javnog strijeljanja Zorana Đinđića nije izbrisan ni sekund. Snimak je bio dostupan i pretprošlom srpskom predsjedniku Tadiću, koji je, osim što je bio predsjednik Srbije, bio i predsjednik postđinđićevske Demokratske stranke, ali ne samo da je propustio da tužilaštvo koje pominjete pritisne – a imao je moć istovetnu Vučićevoj – da istraži političku pozadinu atentata, nego je stupio u kohabitaciju (što u prevodu znači švaleracija) sa Dačićem i najsumnjivijim političkim pozadincem Koštunicom…”, naveo je Basara.

On smatra da “stvar slično stoji i sa smrtnim slučajem na naplatnoj rampi Doljevac”.

“Davno bi njega prekrio zaborav da ova besmislena i bezidejna opozicija ne misli (pogrešno) da će time nanijeti političku štetu Aleksandru Vučiću. Čista glupost. Svaka politička šteta za Vučića je korist. On, uostalom, svoj uspon i duguje teško popravljivoj političkoj šteti koju je napravio prethodni režim. Slučaj, inače, Koštuničinog neodazivanja na poziv državne institucije – zbog čega je neizostavno morao biti priveden sa lisicama – dogodio se za vrijeme vladavine takozvanog Borisa Tadića. On često daje intervjue NIN-u, tako da ćete imati prilike da zanimljivo pitanje – zašto je država kojom je predsjedavao ustuknula pred potpisima Bećkovića, Ćosića i Čavoškog – postavite njemu…”, dodao je Basara.

Boris Tadić je na ličnom Tviter nalogu odgovorio na Basarinu izjavu.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
StrijelacPedja *
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Strijelac
Gost
Strijelac

Tadić je demokrata koliko i Koštunica, Šešelj, Vučić, Dačić….sve su to ista ..

Pedja *
Gost
Pedja *

A sta je aktuelno ?
Zasto London 17 .01.2020. , a ne Beograd ?

Send this to a friend