Region

Beba u Beogradu zaražena koronavirusom

Beba stara svega 28 nedelja zaražena je koronavirusom, rekao je na TV Pink direktor KBC “Dragiša Mišović” dr Vladimir Đukić.

Govoreći o pacijentima koji se liječe u “Mišoviću” istakao je da ima i dosta mladih.

“Mi imamo bebu od 28 nedelja, roditelje, otac i sin, sin i majka, porodice cijele, svi su ugroženi, jedina preventiva je potpuna izolacija”, kazao je.

Od 120 pacijenata jedan je na respiratoru, nekoliko na kiseoniku.

“Dosta je mladih. Nažalost, nisu svi u idealnom stanju, ali postoje stvarno svi preduslovi da se više nego kvalitetno zbrinu i nadam se da će biti u redu”, kazao je direktor.

Dodaje i da je danas održano predavanje kineskih kolega.

“Kad gledate njihovu statistiku – jeste starija populacija više ugrožena, udružene bolesti doprinose mortalitetu, međutim, i njih je iznenadio jako brz klinički tok, drastične patofiziološke promjene na plućima koje su i za njih bile enigmatične”, kaže dr Đukić.

Bebe rijetko obolijevaju

Kako je već poznato, od koronavirusa obolijevaju i mladi i stariji, s tim što su šanse za oporavak kod ovih drugih teže… Međutim, kod beba slučajevi obolijevanja rijetki su i u svijetu.

Jedan od njih je i slučaj šestomjesečnog dječaka iz Velsa, čija majka je objasnila kakvi simptomi mogu da ukažu na obolijevanje od koronavirusa kod beba.

Majka je kazala i da je beba tada bila na kućnom liječenju i da je ozdravila, baš kao i njen muž, koji je bio inficiran.

Send this to a friend