Region

Beograd blokadom diže cijenu pred završnicu dijaloga

Ilustracija

Beograd blokadom ulaska karatistima i delegaciji parlamentaraca s Kosova želi da “poveća cijenu” u završnici dijaloga s Prištinom, piše danas dnevnik Koha ditore.

“Reprezentativcima Kosova u karateu nije dozvoljeno učešće na Evropskom šampionatu u Novom Sadu. Povučen je i poziv poslanicima Skupštine Kosova za učešće na konferenciji u Beogradu. Poznavaoci prilika su kazali da je ovo djelovanje Srbije preduzeto da se poveća “cijena” u finalnom dijelu dijaloga”, prenio je dnevnik.

Poslanici Skupštine Kosova Vjosa Osmani, Iljir Deda i Bljerta Deliu Kodra bili su pozvani da učestvuju na konferenciji pod nazivom “Putem ideje EU ka miru i razvoju”, koju 11. i 12. maja u Beogradu organizuje Skupština Srbije.

Sva tri pozivna pisma juče je objavio poslanik Iljir Deda koji je na Facebooku napisao da je na Dan Evrope takvo ponašanje “antievropsko i u suprotnosti sa verbalnim izjavama za normalizaciju odnosa i opredijeljenjem za evropski put”.

Koha je prenijela izjavu predsjednika Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenada Čanka koji je rekao da je otkazivanje učešća delegacije Kosova neopravdano i da poziv koji je dostavljen kosovskim poslanicima ne znači priznanje nezavisnosti Kosova.

Čanak je dodao da je povlačenje poziva posljedica direktive predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend