Region SKANDAL U HRVATSKOJ

Bivši ministar iznajmljivao turistima vilu sa portretom Ante Pavelića

Bivši ministar uprave, Lovro Kuščević, kome je policija pretresala porodičnu kuću i druge objekte u njegovom vlasništvu, iznajmljivao je turistima luksuznu vilu s portretom ustaškog poglavnika Ante Pavelića.

Policija je u luksuznoj vili namijenjenoj turistima pronašla Pavelivićevu fotografiju na kaminu u kuhinji, uz fotografiju prvog hrvatskog predsjednika nezavisne Hrvatske Franje Tuđmana.

Policija je juče pretresla objekte u vlasništvu Kuščevića, a riječ je o porodičnoj kući, ali i čuvenoj štali koju je prenamijenio u kuću, odnosno vilu sa bazenom u Nerežišćima, koju je iznajmljivao turistima, na platformi “Booking-a”.

Na “Booking-u” je objavljeno mnoštvo fotografija objekata za iznajmljivanje, a na jednoj od njih se vide razni predmeti izloženi u kući, među kojima i portret Pavelića.

Kako je prenio zagrebački “Jutarnji list”, Pavelić je fotografiji u uniformi i ona je smještena na kuhinjskom kaminu.

Na istom je kaminu u Kuščevićevoj vili postavljena i bista prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, koji se u Drugom svjetskom ratu borio na strani partizana, a protiv Pavelićevih ustaša.

Sliku s Tuđmanovim likom ima i na drugim mjestima u kući, kao i brojna raspeća i slike s vjerskim motivima.

Inače, bivši ministar ovu vilu iznajmljuje od decembra 2014. godine, a opisao ju je kao kuću za odmor u Nerežišćima s privatnim bazenom, parkingom, pogledom na more i WiFi-jem.

Kuća ima pet spavaćih soba.

Trenutno na Bookingu stoji obavještenje da se kuća ne izdaje.

“Izvinjavamo se, ali treutno nije moguće ostaviti rezervaciju za ovaj hotel”, navodi se na ovaj internet platformi.

29

avatar
1000
11
18
0
 
17
Ni po babu...Stara PodgoricavukFilipiniNefi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sve se vraća
Gost
sve se vraća

Šešelj je rekao da do osnivanja ustaškog pokreta nikad ne bi došlo, da Puniša Račić nije pobio hrvatske poslanike u beogradskoj skupštini 1928. godine.

Filipini
Gost
Filipini

A što je bilo 1914g, zašto je bilo to 1928

sve se vraća
Gost
sve se vraća

Filipini, to raspravi sa Šešeljom.

Filipini
Gost
Filipini

Istorija je jednako moja, tvoja i njegova, tu su knjige pa čitaj

Goran
Gost
Goran

Vrlo je moguće ko zna…

Nefi
Gost
Nefi

Sigurno jer tek posle toga su poceli da se objedinjuju svi pokreti protiv ondasnje KSHS i da rade na jednom cilju rusenja iste .

Ni po babu...
Gost
Ni po babu...

Ubio je jednog, a ne više poslanika. Ali,to nije bio uzrok, nego samo simbol odnosa Kraljevine prema svima koji se ne uzjašnjavaju kao Srbi. A počelo je ’18. sa mnogo entuzijazma kod svih južnoslovenskih naroda. Aco je za samo nekoliko godina nadrndanog vladanja uspio da poništi viševjekovnu težnju naših naroda za ponovnim jedinstvom.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Što je tu novo

Vojvoda Mirko
Gost
Vojvoda Mirko

Ustase su bili legende.. ustase nisu isle posrbiji i crnoj gori da ubijaju nego su djelovale uglavnom na svojoj teritoriji i branili je naravno od srbije kako tad tako i u novijoj istoriji.. ja protiv ustasa nemam nista.. niti sam ih napadao niti su me napadali a vi sto ste ih napadali ubijali i pokusavali kroz nekoliko ratova kone ste… Više »

Region
Gost
Region

Veoma malo znaš o tome, ušli su sa Njemcima u oba sv.rata rata do pola Srbije i držali pola Beograda, kao i logor u Beogradu, direktno ustaše.
Čitaj malo pa piši

Goran
Gost
Goran

Sekula objasni to lepo tvojim Crnogorcima pa da se vraćate veri prađedovskoj za braćom kroasanima da završimo i sa crkvom i sa sukobima

Region
Gost
Region

Naravno da nemaš ništa protiv njih, nisu nas napadali bez eto sitnica da je Hrvat general Stijrpan granatirao i srušio Njegoševu Kapelu na Lovćenu (malo je što važnije u CG) u prvom svjetskom ratu, da bi tu postavio spomenik Franji Josifu i za to bio nagrađen titulom “fon Lovćen”. Ali dobro, “niti sam ih napadao niti su me nspadali”. Jes… Više »

vuk
Gost
vuk

Oštetili kapelicu jesu Austrougari , ma su je srušili i oburdali niz litice Karadjordjevići i napravili novu njima u čast….

Окле
Gost
Окле

Еее мој Мирко. Тако се шире дезинформације. Да и кажем, нашу породичну кућу су запалиле усташе за вријеме 2.свјетског рата. То је село близу Никшића. Што ћемо сад?

vuk
Gost
vuk

Možda tvoju, ma 90% kuća po Crnoj Gori su četnici popalili…no mi objasni čiji su oni bili i što su sa Talijanima i Njemcima družbovali..

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Krsto Popović i zelenaši ?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Na istom zidu ustaša Pavelić i partizan Tuđman. Svaka sličnost sa zidom sa slikama Krsta Popovića i Tita je slučajna. Magarad tamo, magarad ovamo .

Mornar
Gost
Mornar

Ali i 9vaj i onaj su vam radili o glavi ovaj drugi uspjesniji i pametniji tj nine cam nikad vjerovao pa vam je otvorio fabriku u jasenovac i tamo vas zaposljavao… kako sreca da je vise tih fabrika bilo po regionu i da je tito imao nekolikonnevi marilo danas bi vi bili znaveniji…

Toske
Gost
Toske

@Stara Podgorice, Zar mozes to predjivati, castisti? Najbolje ti se pravi da ovo nijesi napisao a mi cemo se praviti da nijesmo procitali ovu bruku, dogovoreno?

Stoka Duklja
Gost
Stoka Duklja

Mi volimo Anta

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Ovo su nasa nova braca…

Ragnar
Gost
Ragnar

Vama četnicima su to stara braća.

MNE CRO
Gost
MNE CRO

Preko puta Bana Jelacica podici mu spomenik.. po italiji imas boce rakije sa likom Musolinija pa o tome ne pisete!! a iskopirate saopstenje iz kurira kako jedan covjek u privatnoj kuci ima sliku pavelica.. posalji te ga na goli otok!! ili mu malo P——site!

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

veliki gospodin je taj pavelic, slava mu za sve sto je urdio za svoju drzavu i za nas sto nam je pomogao da se trsimo aleksandra karadjordjevica!!

ND
Gost
ND

Kao neko kome se đed i najbliža rodbina borili protiv aveti fašizma i svih domaćih kolaboracionista,mogu ti reći samo SRAM te bilo. Ako je je tebi Pavelić gospodin,sve si rekao o sebi!!

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

sto skandal, u pola kuca po srbiji i CG imate portrete gubavih draze mihajlovica ili pavla djurisica.. skandal je pavelic a sportisti vam tetuviraju po rukama i nogam Mihajlovica!! i to nije skandal.. a kukala vi majka prava ste srbijanska epozitura.. vi ste nista vise no filijala kurira!! Ovom gospodinu treba podici spomenik jer nas je osvetio u Marselj kad… Više »

ND
Gost
ND

Ne možemo relativizovati stvari. I jedni i drugi su bili na mračnoj strani i bilo ko da je u pitsnje,sramno je,ni Pavelić ni Mihailović!

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Trebao je Natanjahuju jednu sliku po Koljindi poslat, uz dopis “Dragi Ante, svi smo zate!”.

Piiiiiii
Gost
Piiiiiii

Bolesnik prebolesni.

Send this to a friend