Region

Brat mu ubijen u Budvi prije šest godina: Srbin pronađen mrtav u Kolumbiji

Vladimir Vidaković (30) iz Pančeva, rođeni brat Miloša Vidakovića, prije nekoliko dana pronađen je mrtav u Medeljinu u Kolumbiji, saznaju “Novosti”.

On je identifikovan u jednoj od tamošnjih bolnica, na osnovu dokumenta Srbije na svoje ime. Njegov brat Miloš ubijen je 2013. godine u Budvi, a taj slučaj je objedinjen u procesu za likvidaciju Nikole Bojovića.

Kolumbijski mediji izvjestili su o “sumnjivoj smrti Srbina turiste”. Naš izvor iz srpske policije navodi da postoje sumnje da je usmrćen jakom dozom narkotika. Inspektori u Kolumbiji istražuju na koji je način tačno Vidaković umro. Urađena je obdukcija i čekaju se rezultati.

Ovaj Pančevac je, inače, kao i njegov brat koji je ubijen prije nekoliko godina u Budvi, stari znanac srpske policije. Dovođen je u vezu sa dilovanjem narkotika, ali i drugim krivičnim djelima.

“Postojali su operativni podaci da je Vladimir Vidaković, poslije smrti brata, razgranao posao sa narkoticima, pa čak i da posjeduje laboratoriju za uzgoj marihuane u Španiji. Onda su mu apetiti očigledno porasli. Otišao je u Kolumbiju kako bi, navodno, organizovao transport kokaina za Evropu. Taj kanal je funkcionisano nekoliko mjeseci”, priča izvor iz policije.

Zasad se sumnja da je Vidakovića ubila konkurencija. Vjeruje se da je primjenjen “recept smrti” kao i kod ubica Nenada Opačića. On je namamljen, a zatim mu je poturena smrtonosna doza narkotika. Okolnosti Vidakovićeve smrti se još ispituju.

Inače, Vladimirov stariji brat Miloš ubijen je u sačekuši početkom jula 2013. Ubica i saučesnik su došli na motoru i otvorili vatru pred prepunim Starim gradom u Budvi. Ubijen je na licu mjesta.

Interesantno je da su braća Vidaković bila poznata i crnogorskoj policiji i to ne samo po druženju sa sportistima i pjevačima. Dovođeni su u vezu sa raznim krivičnim djelima, počev od ucjena i reketiranja pa do rasturanja narkotika. Obojica su bila čak i pravosnažno osuđivani. U njihovom kriminalnom kartonu zabilježen je čak i brutalan napad na policajce.

Za Miloševu smrt su u Specijalnom sudu u Beogradu na višegodišnje kazne zatvora osuđeni Miloš Vojnović i Slaviša Novaković, pripadnici kriminalne grupe Miloša Delibašića. Za ovu likvidaciju sudilo se u istom postupku kao i za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. Presuda, za oba zločina, ukinuta je i u toku je ponovljeno suđenje. Nova presuda se očekuje za desetak dana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pritka
Gost
Pritka

Vidakovići su Crnogorci, sva mafija po Beogradu je crnogorska, đeca naših iseljenika.

🌴NIKŠIĆKO 🍺
Gost
🌴NIKŠIĆKO 🍺

sto veli ranko krivokapic….plijenidba je uvjek bila nasa osnovna privredna grana😈

Mmm
Gost
Mmm

Jadna majka !

Send this to a friend